Ce avere avea și cine îl moștenește pe Verestoy Attila, unul dintre cei mai bogați politicieni

Data publicării:
verestoy attila

Verestoy Attila, senator UDMR, a încetat din viață marți, la vârsta de 63 de ani. El suferea de cancer și se afla la o clinică din Viena, pentru tratament. Politicianul era căsătorit, avea un copil și doi nepoți.

Pe lângă boala incurabilă, Verestoy Attila mai avea și alte probleme de sănătate. În urma unui grav accident rutier, petrecut în 2011, a suferit mai multe fracturi. Senatorul a rămas cu sechele la un picior și se deplasa cu ajutorul unei cârje.

Conform revistei Capital, în 2017 Verestoy Attila avea o avere declarată de aproximativ 50 de milioane de euro.

Senatorul UDMR deținea, personal sau împreună cu soția, mai multe conturi în lei și în euro, deschise la bănci din România și din străinătate - Elveția, Austria, Ungaria. Valoarea acestora se ridică la mai multe milioane de euro. De asemenea, investise în mai multe portofolii de acțiuni la bursă și în titluri la fonduri de investiții.

Politicianul deținea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case și trei apartamente, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro.

Verestoy Atilla a fost cel mai longeviv parlamentar al României şi se afla la al optulea mandat consecutiv în legislativ. A intrat în politică în ianuarie 1990, atunci când a devenit consilier al Frontului Salvării Naţionale.

Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri