Ce cred social-democrații despre Viorica Dăncilă

Data publicării:
dancila
Foto: Inquam Photos / George Călin

Criza politică a dat României, pentru prima dată, un premier femeie. Cu o singură abţinere, Viorica Dăncilă a fost susţinută de toţi liderii social democraţi. Fiecare cu motivul său. Unii dintre ei au recunoscut că a contat gândul că noul premier va fi ceva mai maleabil şi mai înţelegător în relaţia cu Liviu Dragnea. Pentru alţii a contat loialitatea arătată până acum de Viorica Dăncilă.

Înainte de aplauzele din Parlament, Viorica Dăncilă a primit aplauze la partid. Omul potrivit la locul potrivit - așa au considerat-o social democraţii puşi în situaţia să aleagă al treilea premier într-un an.

Doina Pană, fost ministru: E tenace, e o femeie care nu are orgolii excesive.

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Am şi vorbit în cadrul CEX-ului, i-am pus şi întrebări, dacă ştie unde este K2 şi T14 şi a spus că nu ştie, ceea ce este foarte bine.

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: Loialitatea faţă de PSD. Doamna Dăncilă a demonstrat de-a lungul timpului că poate să vorbească doar despre ceea ce partidul spune şi nu părerile ei personale.

Codrin Ştefănescu, secretar adjunct al PS: Viorica Dăncilă este ca profil exact ceea ce vrem noi.

Doi premieri au plecat de la Palatul Victoria pentru că au ajuns în conflict cu Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă este însă un om care a lucrat cu liderul PSD încă din tinerețe, pe când își construia cariera politică în administrația din Teleorman.

Reporter: Este un atu faptul că vine din Teleorman?

Adrian Gâdea, secretar de stat PSD: Nu este un atu, este un atu că este un om cu foarte multă experienţă politică.

Reporter: Câţi sunteţi din Teleorman în Guvern?

Adrian Gâdea, secretar de stat PSD: În niciun caz nu suntem atât de mulţi aşa cum s-a vehiculat. Micile răutăţi au încercat să tensioneze şi mai mult lucrurile.

Doina Pană, fost ministru: Faptul că eşti din acelaşi judeţ nu înseamnă neapărat că e un defect.

Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui: Nici nu avem instrumente speciale să cântărim ce se întâmplă cu cineva dacă este din Teleorman.

Experiența căpătată la Bruxelles, unde a fost europarlamentar din 2009, i-a convins pe cei mai mulți.

Reporter: Ce vă recomandă pentru funcţia de prim-ministru? Ce calităţi aveţi pentru această funcţie?

Viorica Dăncilă, premier: În primul rând o altă abordare, o abordare bazată pe dialog, constructivă, faptul că știu să lucrez cu instituțiile europene.

Liviu Dragnea, președintele PSD: Viorica Dăncilă e un om civilizat, o femeie plăcută și rezonabilă. Are o expunere bună în administrația locală, dar și practică în Parlament. Am apreciat buna creștere și puterea de muncă . E responsabilă și capabilă să se dedice total unui scop. Iubește dialogul și e neconflictuală.

Tot ce așteaptă PSD acum de la Viorica Dăncilă este să aibă un mandat mai lung de 6 luni.

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Sper doar ca aerul foarte tare al Palatului Victoria să nu mai ia pe nimeni de cap.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri