Sari la conținut

Ce cuvânt ar descrie sistemul sanitar? Răspunsul ministrului

Vlad Voiculescu ar fi dispus să își continue mandatul la Ministerul Sănătății şi după alegeri, dacă Dacian Cioloş ar rămâne premier și dacă i-ar cere acest lucru. Dacă ar mai rămâne câțiva ani, ministrul a spus că primul lucru pe care l-ar face ar fi o restructurare masivă a ministerului şi a instituţilor din subordine. 

Dacă mi se cere de către Dacian Cioloș cu siguranță voi continua. Atunci când începi un lucru îți trebuie câteva ingrediente de bază: îți trebuie un plan - trebuie să știi ce vrei să faci, îți trebuie o echipă, aș începe prin asta, aș începe prin restructurarea masivă a Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordine. Oamenii pe care i-aș păstra probabil s-ar reduce la câteva zeci”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat ce cuvânt ar descrie felul în care arată sistemul sanitar românesc în prezent, Vlad Voiculescu a răspuns „mlaștină”.

Ministrul Sănătății a anunțat la începutul lunii că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Vlad Voiculescu a precizat că are câteva proiecte importante la Minister pe care vrea să le ducă la capăt și care ar reprezenta o „fundație solidă” pentru viitorul Parlament și Guvern.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze.  De asemenea,prim-ministrul a precizat în mai multe rânduri că nu are de gând să candideze sau să formeze vreun partid. 

Intrarea în politică a tehnocraţilor îi surâde şi preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că partidele au nevoie de un aer proaspăt. De altfel, șeful statului i-a cerut premierului, la începutul acestei săptămâni,„să își declare măcar simpatia - sau adeziunea sau preferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”.

Interviul integral cu Vlad Voiculescu poate fi urmărit duminică, de la ora 13 şi 5 minunte, la emisiunea „În faţa ta".