Ce e fake news în povestea despre copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Explicația lui C. T. Popescu

Data publicării:
dancila si fiul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 știrea care a fost mediatizată în ultimele zile, legată de copilul înfiat de premierul Viorica Dăncilă. „Știrea a fost făcută pur și simplu pentru audiență, pretinzând că era de interes public. Nu avea nicio legătură cu activitatea politică și guvernamentală a doamnei Dăncilă”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a spus că povestea mediatizată din ultimele zile despre adopția făcută de premierul Viorica Dăncilă este una „absurdă”. „Nu era de interes public, era o mizerie, nu avea nicio semnificație cu activitatea politică și guvernamentală a doamnei Dăncilă”, a precizat jurnalistul.

 Jurnalistul a explicat ce este fake news în acest caz.

Un principiu care vă apără de fake news este următorul: când vi se răspunde cu lux de amănunte la o întrebare pe care n-ați pus-o, fiți foarte atenți și, în general, când auziți pe cineva că vorbește mai mult decât e cazul, deveniți foarte atenți. Pe această doamnă nu a întrebat-o nimeni cum și-a adoptat copilul. Între altele, mi se pare un gest de prost gust desăvârșit: doamna și-a folosit acest episod intim, familial”, spune Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a precizat că această poveste „nu mai e o chestiune de politică”, ci de calitatea umană, iar scopul a fost pentru „a câștiga niște imagine”.

Cristian Tudor Popescu a subliniat faptul că Viorica Dăncilă, a devenit brusc „o scriitoare” și a vorbit în detaliu despre acest subiect, timp de patru zile, spre deosebire de alte probleme cu adevărat importante ale țării.

CITIȚI ȘI: Ce spune Viorica Dăncilă despre adopţia fiului ei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri