Ce l-a impresionat pe premierul Japoniei la București

Data actualizării: Data publicării:
japonia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Shinzo Abe, aflat marţi la Bucureşti, a făcut o vizită foarte scurtă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, unde, potrivit declaraţiilor directoarei Paula Popoiu, a fost impresionat de biserica din Dragomireşti şi de aleea cireşilor japonezi.

japonia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În după-amiaza zilei de marţi, Shinzo Abe a petrecut aproximativ jumătate de oră la Muzeul Satului.

„A fost o vizită foarte scurtă. Ni s-a spus de la început că nu va putea sta mult. I-au plăcut foarte mult casa Şanţ (Bistriţa Năsăud, n.r.) şi biserica din Dragomireşti (Maramureş, n.r.), dar şi aleea cu cireşi japonezi, unde prinţul Akishino şi prinţesa Kiko au plantat cireşi în urmă cu câţiva ani”, a povestit Paula Popoiu.

Politicianul japonez a fost însoţit de soţia lui şi, împreună, au stat de vorbă cu câţiva meşteri aflaţi în muzeu. „A fost încântat de olarul din Horezu, l-a întrebat despre tehnică. Doamna a fost mai înfrigurată, dar el, ca japonezii, în general - interesat de tot”, a mai spus directoarea muzeului.

La plecare, prim-ministrul nipon a primit un platou mare din ceramică de Baia Mare şi un nai, iar soţia lui, un album despre muzeu şi o carte despre portul tradiţional românesc.

În timpul vizitei la Muzeul Satului, Abe a fost însoţit şi de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu.

Shinzo Abe a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni. Premierul japonez avea programată pentru vizita la Bucureşti şi o întâlnire cu omologul său român, însă, în condiţiile demisiei lui Mihai Tudose, întâlnirea a fost anulată.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri