Ce le reproșează Maria Grapini celor care vor protesta diseară, la Ateneu. Mesajul eurodeputatei

Data publicării:
maria grapini

Eurodeputata Maria Grapini deplânge la RFI lipsa de unitate înaintea evenimentului de joi de la Ateneu, când se marchează preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România. Ea mai spune că protestul anunţat de societatea civilă pentru ora 19.00 nu face bine ţării.

maria grapini fb
Maria Grapini deplânge lipsa de unitate.

„Sincer, nu face bine României. Eu cred că toate îşi au locul lor şi timpul lor. A veni acum cu un protest, nu-i văd sensul, când preluăm şi e un eveniment pentru toată ţara, până la urmă, fiecare român trebuie să fie mândru că ţara lui acum conduce Europa şase luni. A spune că vrem în Europa, când statistic, avem statistici, România este în top 3 proeuropeană, când Guvernul şi-a pus aceste priorităţi proeuropene, nu înţeleg sensul acestui protest. Nu face decât să ştirbească din imagine”.

Maria Grapini nu contestă dreptul oamenilor de a protesta, ci mai degrabă momentul ales: „Problema este de a alege momentul în care să faci acest lucru şi să aducă şi un randament, o rezolvare, pentru că până la urmă se demonetizează toată ieşirea asta în stradă, dacă nu are un foarte bun scop, bine precizat, bine definit şi finalizat cumva acest scop. A ieşi în faţa Ateneului când se dă un spectacol de preluare a preşedinţiei şi a spune vrem Europa... dar cine a spus că nu vrem Europa?”, a declarat Maria Grapini.

Preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European şi Colegiul Comisarilor se vor afla joi şi vineri la Bucureşti, pentru a marca începerea oficială a preşedinţiei române a Consiliului UE, printr-un eveniment organizat joi seară la Ateneu.

Simultan, în Piaţa George Enescu este anunţată o manifestaţie, sub titulatura „Vrem Europa, nu dictatură!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri