Exclusiv Ce mai fac “foștii”. Victor Ponta joacă mult golf și dă consultanță economică. Profitul pe anul trecut: 438.000 euro

Cristian Șuțu Data actualizării: Data publicării:
victor ponta la golf
Fostul premier își petrece timpul pe terenurile de golf

Digi24.ro continuă serialul despre foștii demnitari ai României, acum ieșiți din viața politică, cu Victor Ponta, prim-ministru al României în perioada 2012- 2015. După alegerile parlamentare din 2020, când partidul pe care îl conducea n-a mai reușit să intre în Parlament, Victor Ponta s-a retras din politică. Și-a deschis în ianuarie 2021 o firmă de consultanță economică, care se pare că-i merge foarte bine, și își petrece majoritatea timpului jucând golf.

Apropiații lui Victor Ponta spun că acesta își petrece majoritatea timpului în vacanțe și la golf. “O săptămână pe lună e la birou și alte trei joacă golf”, ne declara, sub protecția anonimatului un apropiat al fostului prim-ministru. Victor Ponta confirmă cu jumătate de gură. “Da, joc mult golf. Aș juca în fiecare zi, dar nu se prea poate. Când mă lasă Daciana, joc…”, ne-a declarat Ponta, care a adăugat că s-a apucat de golf după ce n-a mai fost prim-ministru și după ce n-a mai putut să joace baschet, “pentru că m-am îngrășat și pentru că trebuie să fac totuși mișcare”.

Cînd îl întrebi cu cine joacă golf de obicei, Ponta devine brusc foarte discret. În timpului discuției scapă totuși un nume: “mă cam bate Rareș Bogdan” (europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL - n.r.). La fel, când îl întrebăm despre terenurile sau țările unde joacă golf, el amintește doar de terenul de golf de la Alba Iulia, deși mai multe informații publicate în presa ultimilor ani îl arătau participând la competiții de golf în Turcia, Dubai sau Bulgaria.

victor ponta golf
Victor Ponta îl imită pe Donald Trump

“La golf e în fiecare week-end o competiție. Joc, dar ca amator, nu profesionist”. Chiar în aceste zile, Victor Ponta să află în vacanță în Anglia, “cu fetele mele, cu familia mea”, după cum cum precizează el. 

Profitul firmei sale pe anul trecut: 2.154.637 lei

În ianuarie 2021, Victor Ponta și-a deschis propria sa firmă de consultanță. O microîntreprindere, după cum spune el. Se numește VP Projects Advisers SRL.

Pe pagina de web a acestei firme se vorbește despre o experiență uriașă în materie de consultanță: “Expertiza noastră este testată în peste 1.000 de proiecte pentru companii din aproape toate sectoarele, cu activități relevante în dezvoltarea afacerilor, consultanță politică internațională, afaceri publice, relații guvernamentale, crearea de coaliții, CSR, PR și mix de marketing”.

Asta înseamnă că pe parcursul anului trecut, firma lui Victor Ponta a derulat cam 3 contracte de consultanță pe zi, ceea ce e greu de crezut. În orice caz, potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerțului, profitul înregistrat de societatea VP Projects Advisers pe anul 2021 a fost de 2.154.637 lei, ceea ce înseamnă circa 438.000 de euro.

“Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, ne-a spus Victor Ponta, fără să dorească să intre în mai mai multe amănunte. La Registrul Comerțului, firma lui Ponta apare cu datorii în valoare de 199.000 de lei, dar întrebat fiind despre asta, el a negat categoric. El se plânge apoi de mediul fiscal ostil din România.

“Singurul lucru după care mai sufăr ține de partea asta economică. Chiar că suntem cei mai stupizi. Și nu înțeleg de ce se măresc taxele la noi…Parcă vor să ne alunge din România. Nu prea mai stau eu în România, dar chiar că suntem cei mai năpăstuiți”, declară fostul prim-ministru Victor Ponta. 

Cine este Victor Ponta

Victor Ponta (49 de ani) a condus Guvernul României în perioada 7 mai 2012 – 4 noiembrie 2015. A fost, de asemenea, președinte al PSD în perioada 2010 - 2015 și parlamentar din 2004 și până în 2020. A pierdut ultimele alegeri parlamentare din 2020, partidul pe care-l înființase nereușind să acceadă în Parlament. A pierdut, de asemenea, alegerile prezidențiale din 2014, fiind învins în turul doi de Klaus Iohannis, actualul președinte al României. Victor Ponta a intrat în politică în 2001, fiind adus din magistratură de Adrian Năstase, care i-a oferit postul de șef al Corpului de Control al Guvernului și, ulterior, șefia organizației de tineret a PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri