Vă mai aduceţi aminte? Ce s-a ales de "Tripleta BVB"

Data actualizării: Data publicării:
crop2-Videanu-la-DNA-Mediafax Foto-Liviu Untaru-2

Și ultimul membru al celebrei grupări politice BVB (Vasile Blaga, Adriean Videanu și Radu Berceanu) este pe cale să se retragă din viața politică. Pe fondul dosarului său de la DNA, Vasile Blaga și-a anunțat demisia de la conducerea PNL și din funcția șef de campanie pentru alegerile parlamentare. În plus, nici nu va mai candida la parlamentare.

agerpres 04 11 2015 Adriean Videanu la DNA
Agerpres

 

Plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență, Vasile Blaga a demisionat de la conducerea partidului.

Procurorii DNA îl acuză pe Vasile Blaga de trafic de influență. S-ar fi înțeles cu fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să obțină bani pentru partid, prin intermediul unei firme căreia i-au fost facilitate contracte cu statul.

Suma de bani s-ar fi ridicat la 700.000 de euro, spun procurorii anticorupție.

Anul trecut, după ce a fost denunțat la DNA de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, Vasile Blaga spunea că nu a fost implicat în atribuirea de contrace pe bani publici.

Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme. Nu am intervenit şi nu am fost implicat în atribuirea unui contract unei firme, nu am fost în Olt sau la sediul partidului ca să îi spun să îi dea vreun contract firmei Tehnologica Radion. Probabil că vrea să scape ca şi alţii. Dacă un singur cuvânt de acolo se adevereşte, vă daţi seama că nu mai pot să particip la astfel de şedinţe (ale partidului, n.r.)”, spunea Vasile Blaga în mai 2015.

Fostul lider PDL, Adriean Videanu s-a retras din politică, după problemele pe care le-a avut în justiţie. În prezent acesta s-a dedicat afacerilor cu marmură pe care le deţine.

Adriean Videanu a fost acuzat în dosarul „Bica 2” de complicitate la abuz în serviciu după ce mai multe acţiuni i-au fost deblocate de DIICOT în dosarul gazelor ieftine instrumentat de procurori.

Dosarul ANRP, cunoscut și ca dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie 2015, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2015.

Și Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor și influent lider PDL, s-a retras definitv din politică. Decizia a luat-o în 2012 când şi-a încheiat mandatul de senator. După ieșirea din politică, acesta s-a dedicat pasiunii sale pentru aeronautică. Berceanu a participat anul trecut la o expoziţie în Germania cu un avion ultraușor proiectat de el. „L-am proiectat pe hârtie, cu mâna mea. Avionul consumă 6-7 litri pe oră, astfel că, având rezervorul plin, poate zbura pe o distan ă de 900-1.000 de kilometri. Prețul este de 24.730 de euro. Aeronave din aceeaşi categorie costă 120.000-140.000 de euro”, spunea atunci Berceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri