Ce s-a decis la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu PNL. Nu va fi schimbat niciun ministru. „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic Orban discuta cu Klaus Iohannis
Foto: INQUAM Photso/George Calin

Liberalii au ieșit optimiști în urma întâlnirii de marți a liderilor PNL cu președintele Klaus Iohannis. Surse din PNL au afirmat, pentru Digi24.ro, că șeful statului i-a încurajat pe aceștia și a spus că, deși au mai existat greșeli, Guvernul și-a făcut datoria în vremea pandemiei. Acesta i-a liniștit pe liberali, care nu au mai vorbit despre remaniere. Totodată, ei au discutat despre alegerile locale și parlamentare și când vor avea loc acestea.

Klaus Iohannis le-a spus liderilor PNL că perioada dificilă prin care au trecut în timpul pandemiei ar trebui să-i motiveze, mai ales luând în considerare că PSD nu ar fi făcut o treabă la fel de bună, conform surselor citate.

La întâlnirea de la Vila Lac, fiecare participant a vorbit pe rând, exprimându-și punctul de vedere.

Sursele liberale au relatat că președintele este mulțumit de prestația Guvernului, iar acest lucru i-a liniștit pe participanții la întâlnire, care nu au mai vorbit despre remaniere.

Klaus Iohannis i-a încurajat pe liderii partidului să fie uniți, având în vedere că urmează două tururi de scrutin importante, au explicat sursele politice.

De asemenea, Guvernul vrea să organizeze alegerile locale la final de septembrie sau la începutul lunii octombrie, iar o variantă luată în calcul pentru parlamentare este ca acestea să aibă loc pe 6 decembrie.

În ceea ce privește informațiile privind participarea lui Carmen Iohannis la întâlnirea de la Vila Lac, sursele au precizat că aceasta nu a fost prezentă.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a scris, pe Facebook, că „nu a fost nici o întâlnire cu cuțitele pe masă”.

„PNL a ieșit cu motoarele turate de la aceasta întâlnire, cu o echipă puternică, unită și consolidată în jurul lui Ludovic Orban / deci nu a fost nici o întâlnire cu cuțitele pe masă cum spun unii, e drept că am servit o cafea și o apă plată!

Nu am discutat nici măcar în trecere despre remaniere, întrucât suntem foarte multumiți de modul în care miniștri liberali au reacționat în această perioadă dificilă / deci nu pleacă nimeni, nu vine nimeni, iar miniștri își fac datoria cât mai bine omenește posibil!

(...)

În câteva zile, guvernul liberal prezintă un amplu program de revigorare a economiei românești, bazat pe investiții și pe sprijinirea masivă a sectorului privat!

În final am o veste proastă și pentru PSD: vor fi în opoziție și în următorii 4 ani!”, a scris Roman.

 

Chiar așa? Fac aceasta postare pentru ca membrii și simpatizanții PNL sa cunoască adevarul despre întâlnirea dintre...

Posted by Florin Roman on Tuesday, May 26, 2020

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și liderii PNL a venit în contextul în care Cabinetul condus de Ludovic Orban pregătește măsuri de relaxare a restricțiilor anti-COVID de la 1 iunie.

Totodată, au existat voci ale liderilor din partid, printre care prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, secretarul general Robert Sighiartău și Florin Roman, care au fost nemulțumiți de inadvertențele și problemele de comunicare ale unor membri din Executiv cu publicul, ce aștepta informații privind criza generată de noul coronavirus.

„Am câteva nemulțumiri legate de câțiva miniștri sau felul în care ei au comunicat în această perioadă de criză. Au fost anumite bâlbe, inadvertențe în comunicarea publică.

Aceste discuții le vom purta în interiorul Biroului Permanent Național și vom vedea dacă după acestea va fi chiar o remaniere în Guvern. Va fi o analiză serioasă după primele șase luni ale acestui an. După luna iunie, dacă lucrurile decurg bine, vom avea o discuție în interiorul partidului și pe această temă”, declara Robert Sighiartău.

Ludovic Orban a dezmințit ferm informațiile că se pregătește o remaniere guvernamentală.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...