Ce-şi doresc politicienii de la 2015

Data publicării:
selfie cu basescu

Proaspăt aşezat pe fotoliul prezidenţial, pentru Klaus Iohannis este un deziderat să rămână nu cinci, ci zece ani în fruntea ţării. Lucrurile se fac pas cu pas, explică şeful statului, iar reformele nu se pot face de pe-o zi pe alta.

Eu le propun românilor un deceniu de prosperitate şi stat de drept”, a spus Klaus Iohannis.

Când îi era contracandidat lui Klaus Iohannis, Victor Ponta visa la acelaşi lucru.

Sunt pregătit pentru cinci ani, pentru 10 ani în care să facem în România ceea ce nu s-a mai făcut de mult timp”, a precizat Victor Ponta.

Acum, Victor Ponta a fost nevoit să îşi regândească strategia.

Atâta timp cât am sprijinul coaliţiei parlamentare, sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru şi să ducem până la alegerile din 2016 la îndeplinire programul pentru care am fost ales”, a spus Victor Ponta.

Însă PNL mizează pe schimbarea coaliţiei de guvernare. Partidul care l-a susţinut pe Klaus Iohannis în alegeri vrea majoritate în Parlament, iar Cătălin Predoiu, funcţia de premier.

Lucrurile trebuie să se desfăşoare în Parlament. Dincolo de acest mecanism politic constituţional care poate duce la căderea guvernului după alegerile prezidenţiale, am o preocupare şi reiterez acest lucru de când am intrat în politică, că o guvernare trebuie pregătită serios. Nu e totul să ajungi la guvernare, trebuie să ajungi pregătit la guvernare”, a spus Cătălin Predoiu.

Vasile Blaga a învăţat din lecţia prezidenţialelor. Potrivit unor surse din fostul PDL, acesta şi-ar dori, anul viitor, să accelereze procesul de fuziune cu vechiul PNL, astfel încât la alegerile din 2016 să existe un singur centru de comandă, cu el la coordonare, fie ca secretar general fie ca potenţial lider de partid.

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu se vede mai curând în afara politicii.

„Rămâneţi în politică? Nu cred, sau nu mult. Deci eu doresc să mă ocup şi de altceva, cât mi-o mai da Dumnezeu zile decât de politică. De politică, repet, cât a fost, m-am ocupat”, a spus Crin Antonescu.

Mai puţină politică va face şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Oameni buni, vă mulţumesc! Următoarea candidatură nu va mai fi, aşa că...”, a spus Traian Băsescu.

Are acasă doi nepoţi, al treilea e pe drum. Iar setea de politică şi-o poate stinge în Partidul Mişcarea Populară. De altfel, prima ieşire după încheierea mandatului, a fost cu liderii PMP, la o berărie. În plus, vrea să aloce mai mult hobby-ului său. Întrebat despre terenul de la Nana, Traian Băsescu a răspuns: „Acum am pus rapiţă, orz şi grâu”. Apoi a spus că preferă un selfie decât să de autografe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri