Ce spun sibienii despre plecarea lui Iohannis la Bucureşti

Data publicării:
primaria sibiu foto

Aflat la al patrulea mandat la primăria Sibiului din 2000, Klaus Iohannis este membru membru PNL din 2013. Ascensiunea sa în partid a fost una rapidă, iar la înscrierea în PNL, a primit o funcţie special creată pentru el, cea de prim-vicepreşedinte.

Anunţul că Iohannis ar putea pleca de la Primărie să se ducă ministru în Guvernul Ponta i-a luat prin surprindere pe mulţi sibieni. Unora nici nu le vine să creadă.

„Părerea mea personală: era mai bine să fi rămas aici. Dar nu pleacă, nu-l văd să plece”, spune o doamnă. „Mie îmi pare rău”, adaugă o alta.

(Credeți că va face la București câte a făcut și la Sibiu?) „Nu cred că o să aibă loc de ceilalți. Dacă rămânea aici, era mai bine și probabil că o să-și dea și dânsul seama”, precizează una dintre interlocutoare.

„Eu, în locul dânsului, nu aș fi plecat. Nu știu cât va rămâne acolo”, spune un bărbat.

Alţii cred că numirea lui Klaus Iohannis la Interne e un câştig, dar nu şi pentru Sibiu.

Este un lucru bun, dar nu neapărat pentru sibieni, pentru că a făcut foarte multe pentru sibieni, e păcat totuși că pleacă. Pariez că o să facă mult mai multe decât a făcut la Sibiu, pentru că are unde”, afirmă un tânăr.

Nu știu dacă e bine pentru Sibiu, pentru țară poate că e bine, pentru Sibiu, nu știu”, opinează o tânără.

Sunt însă şi sibieni care privesc situaţia mai detaşat.

„Nu e o pierdere, momentană, dar pe parcus, mai greu. S-au pornit niște proiecte”, arată un sibian.

„Rău nu ne-ar părea, dar e cel mai bun primar pe care l-am avut până acum”, spune un alt bărbat.

Ceva mai optimişti, colegii lui Johannis din Forumul Democrat al Germanilor din România cred că prezenţa acestuia în Guvern va avea un impact pozitiv atât pe plan local, cât şi extern.

„Vreau să cred că proiectele pe care intenţiona să le realizeze ca primar va reuşi să le pună în mişcare din postura de vicepremier”, spune Ovidiu Ganț, deputat FDGR.

Cred că va face o impresie buna în Europa și în Vest faptul că un minoritar a ajuns în guvern și într-o funcție atât de înaltă”, consideră Paul-Jürgen Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri