Ce spune Dragnea despre modificarea legilor securității

Data actualizării: Data publicării:
dragnea 180604_psd_cex_09_INQUAM_Photos_OctaV_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea spune că își dorește ca modificarea legilor securității naționale să fie finalizată în această sesiune parlamentară, chiar dacă se așteaptă ca acestea să fie apoi contestate la CCR sau retrimise la reexaminare.

180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Nu dorim să se dea cu barda, ci dorim să se facă o dezbatere serioasă, transparentă. Nu la nesfârşit ... Eu vreau ca în această sesiune parlamentară şi aşa am şi discutat legile securităţii naţionale să fie adoptate, după care intră în morişca Iohannis, în morişca atacului Curţii Constituţionale, retrimiteri la Parlament, dar ele vor pleca adoptate într-o formă de la Parlament şi că sigur că o parte uriaşă, o parte mare din puterea nelegitimă pe care o au şi au folosit-o într-un mod ilegal, va dispărea", a afirmat Dragnea”, a spus Dragnea la Antena3.

El a adăugat că, în opinia sa, conducerea SRI ar pierde dacă PSD rămâne la guvernare.

Am un mare respect pentru ofițerii SRI, nu și pentru conducere. Conducerile succesive ale SRI au ieșit din matca constituțională. Am anunțat public că modificăm legislația serviciilor. Nu vor mai avea posibilitatea să facă sau să fărâme guverne, majorități parlamentare”, a spus Dragnea.

O să discutăm serios despre posibilitatea ca serviciile să aibă sau nu firme acoperite”, a adăugat el.

Gândiţi-vă ce înseamnă o societate economică, o societate comercială, o firmă sub acoperire în competiţie cu una care nu e acoperită şi după aceea ne mai mirăm de ce firmele, una după alta, au tot picat activitate”, a mai spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri