Ce spune Dragnea despre numărul mare de români care emigrează

Data publicării:
liviu dragnea fb

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că România are nevoie de creştere economică sustenabilă ca de aer, dar ţara noastră nu are posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne, motiv pentru care este nevoie de capital extern, iar diplomaţia poate atrage investitori străini, potrivit News.ro. 

Dacă mă întrebaţi care sunt azi priorităţile României, vă pot da un răspuns rapid: totul. Suntem atât de decalaţi în raport cu ceea ce ne dorim să devenim, încât orice direcţie de dezvoltare este o urgenţă. Dar dacă vreţi un răspuns raţional, vă răspund că prioritatea noastră numărul unu este economia. România are nevoie de o creştere economică sustenabilă ca de aer. Fără progrese majore aici, toate celelalte planuri de creştere şi dezvoltare se poticnesc”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că „România nu are posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne, indiferent câte planuri vor face guvernele şi le fac, e clar pentru toţi că România poate îmbuntăţi viaţa românilor la nivelul pe care şi-l doresc românii, dar nu îşi poate organiza saltul înainte oferind doar cu PIB-ul şi cu deficitul bugetar”.

„E nevoie de energie şi de capital extern, e nevoie de fluxuri internaţionale şi de soluţii creative. Ce poate face diplomaţia pentru economie ştiţi mai bine decât mine: poate genera contracte comerciale, poate atrage investitori, poate facilita acorduri bilaterale, poate deschide pieţe, poate sprijini companii româneşti, poate găsi giganţi financiari interesaţi de acest colţ de lume”, a completat liderul PSD.

El a vorbit şi despre emigraţia românilor, spunând că ţara noastră este al treilea stat de pe glob în privinţa creşterii procentului de migraţie.

„O dovadă că jocul e dificil: emigraţia românilor, plecarea forţei noastre de muncă, a milioane de români care au părăsit ţara până în decembrie 2016 are cauze economice, oamenii au plecat să caute bunăstare, iar faptul că nu au găsit-o în ţara noastră a făcut din România a treia ţară de pe glob în ordinea creşterii procentului de migraţie”, a subliniat Liviu Dragnea. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri