Ce spune fostul premier Adrian Năstase despre Viorica Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
adrian nastase facebook

Prim-ministrul României trebuie să aibă o cultură generală în cât mai multe domenii are au legătură cu guvernarea, experiență internațională și capacitatea de a dialoga, spune fostul premier Adrian Năstase, într-un interviu publicat pe life.ro despre Viorica Dăncilă.

adrian nastase facebook
Foto: Facebook

Adrian Năstase consideră că șeful partidului care guvernează trebuie să fie prim-ministru și a lăsat de înțeles că de aici derivă o parte dintre conflictele politice cu președintele.

În acest context, fostul premier l-a criticat și pe Liviu Dragnea: „Una dintre marile probleme la noi este că liderii nu acceptă în jurul lor oameni care să fi citit mai multe cărţi decât ei”.

Întrebat care sunt deficienţele actuale de conducere a Guvernului, fostul premier a spus despre Viorica Dăncilă că i se pare „o persoană extrem de calmă, liniştită”.

„Nu vreau să judec cum procedează sau dacă este sau nu potrivită pentru această funcţie. Acestea sunt lucruri pe care opinia publică le va judeca în timp. Prima problemă a unui candidat la prim-ministru apare dacă acesta nu este preşedintele partidului care guvernează. Pentru că atunci are de rezolvat o dublă coabitare: cu preşedintele Republicii şi cea cu preşedintele partidului din care face parte. Şi, dacă nu este suficient de puternic, se va găsi prins între două centre de putere şi va avea în permanenţă dificultăţi între ele”, a subliniat Năstase.

Întrebat dacă este vorba despre a fi „slugă la doi stăpâni”, el a spus că nu îi place formularea.

„Nu îmi place formularea, dar vorbesc despre dificultăţi evidente între cele două centre de putere. De aceea, cred în continuare că prim-ministrul trebuie să fie şeful partidului care formează guvernul. Sigur, acum nu s-a putut întâmpla lucrul acesta din anumite motive cunoscute. Însă tocmai ce se întâmplă acum îmi arată că teoria mea este cea corectă. Premierul va trebui să formeze echipa nu în funcţie de ceea ce crede, ci de ceea ce i se sugerează din partid, oamenii nu vor fi neapărat desemnaţi pe criterii de competenţă, ci de loialitate politică. Şi, până la urmă, el riscă să devină un ţap ispăşitor pentru acest angrenaj politic”, a adăugat Adrian Năstase.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri