Ce spune Ilie Bolojan despre ideea de a candida la Președinție în 2024: „Fiecare om își poate face o analiză personală”

Data publicării:
ilie bolojan la digi24
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor Foto: Digi24

Numele lui Ilie Bolojan, fost primar al Oradei, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, este pomenit de fiecare dată când este o criză politică. Inclusiv în recenta criză guvernamentală, numele politicianului liberal a fost adus în discuție ca propunere de premier, culmea, nu de către PNL, ci chiar de USR. În aceste condiții, Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică seara, la Digi24, dacă țintește o eventuală candidatură la Președinție la alegerile din 2024.

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-și facă o analiză a capacităților pe care le are și unde poate livra mai mult. Fiecare poziție necesită o anumită expertiză și atunci, fiecare om își poate face o analiză personală. Nu e ușor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat politicianul liberal.

„Eu am reușit - susținut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiți-vă că dacă ești primar în vestul României, ai șanse mult mai mari să ai investiții străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut orașul Oradea, lăsat de cele trei comunități, maghiară, română și evreiască, pe care să îl reabilitezi, și alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost și o conjunctură care m-a ajutat”, a arătat Ilie Bolojan.

„Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decența să livrăm maxim posibil în condițiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, și sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situația... Părerea mea este că actuala lume politică - și eu mă refer la ea - trebuie să pregătească transferul către noile generații, în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am învățat noi să le putem să le transferăm noilor generații și ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoștințe acumulate vizavi de țările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca și prosperitate, ca și direcție de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”, a spus Ilie Bolojan.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri