Ce spune Klaus Iohannis despre nominalizarea Ecaterinei Andronescu la Educație

Data actualizării: Data publicării:
ecaterina andronescu

Președintele Klaus Iohannis a comentat propunerile PSD pentru funcțiile de miniștri vacante din Guvernul Dăncilă. Este vorba despre portofoliul Educației și cel al Afacerilor Europene.

„Acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam pe remaniere. Văd că au lăsat-o mai moale și acum se face o remaniere cu țârâita. Unul câte unul e convins să plece și înlocuit cu cineva propus de partid”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că va analiza „foarte repede” propunerea pentru portofoliul Afacerilor Europene, în condițiile în care România va prelua la începutul anului viitor președinția rotativă a UE.

„Propunerea care a fost făcută mi se pare una pe care o voi citi într-o notă pozitivă. George Ciamba e un bun expert în afaceri euopene”, a spus Iohannis.

Nu la fel stau însă lucurile în cazul Ministerului Educației, unde PSD a propus-o pe Ecaterina Andronescu. Aceasta a mai ocupat de trei ori această funcție.

„Aici o să dureze un pic mai mult. S-r putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus Iohannis.

El nu a dorit să spună dacă o consideră sau nu competentă pe Ecaterina Andronescu pentru această funcție. „V-am spus care e stadiul și când va fi altceva o să vă anunț”, a răspuns el la întrebarea unui jurnalist.

Interimatul la Ministerul Educației, asigurat de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, expiră joi.

„Se poate construi un alt interimat, până mă hotărăsc”, a spus Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri