Ce spune Klaus Iohannis despre primirea lui Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu în PNL

Data publicării:
daniel constantin 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_62_INQUAM
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre faptul că Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu vor avea funcții de conducere în PNL, că acest lucru a fost făcut în baza unor negocieri politice care au avut la final un asemenea rezultat.

„Acum, este evident că au fost politicieni care au sprijinit activ demersurile PNL și cred că este la fel de evident că aceste lucruri s-au făcut în baza unor negocieri politice, care acum, sigur, s-au finalizat cu acțiunile pe care am putut să le vedem”, a declarat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni, întrebat despre decizia PNL.

Liberalii au aprobat, în ședința Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban. Premierul a anunțat că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în PNL.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că parlamentarii Pro România care au venit în PNL au refuzat „să rămână rătăciți pe la ușile PSD”.

Potrivit Mediafax, pe 5 decembrie 2019, Klaus Iohannis a catalogat ca „traseism” plecarea unor parlamentari de la PSD la PNL. Președintele a mai spus că nu a fost implicat în această situație, însă ar trebui întrebați despre subiect cei implicați în astfel de mutări, cei care le-au acceptat.

Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat atunci că nu va mai activa în grupul PSD de la Camera Deputaților, ci în cel al PNL. Și fostul deputat PSD Mihaiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie 2019.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri