Ce spune liderul PSD despre prezenţa în faţa comisiei privind alegerile din 2009

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

"E important să aflăm cât mai multe adevăruri. Pe mine nu mă interesează foarte mult că vine Kovesi, nu vine Kovesi sau că vine ori nu vine Iohannis. M-ar interesa foarte mult să înțelegem ce s-a întâmplat în acea seară, ce s-a discutat la acea întâlnire și să ne ducem mai mult pe calea adevărului cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acele zile și nopți, pentru că lucruri foarte corecte nu s-au întâmplat. S-a vorbit mult prea mult, au apărut foarte multe documente, foarte multe ciudățenii, lucruri care n-au fost explicate până acum, la care nu se găsesc explicații", a declarat Dragnea, la România TV, citat de Agerpres.

Liderul PSD a subliniat că dacă va fi chemat la audieri va merge şi a amintit că, împreună cu Dan Șova, a fost cel care a lucrat la contestația depusă de Mircea Geoană cu privire la rezultatul alegerilor.

"Sper să vină cât mai mulți oameni. Sunt poate oameni pe care nici eu nu îi știu, care dețin informații ce ar putea ajuta la aflarea răspunsurilor pentru multe întrebări, unele rostite, altele nerostite și peste care s-a așternut uitarea. Poate fi o anchetă foarte interesantă. Depinde de cum vor gestiona cercetarea, cum vor gestiona audierile și cât de mult vor dori cei care vor veni acolo să vorbească și cât vor fi lăsați să vorbească, pentru că este și o anchetă în paralel. O să vedem la final ce se întâmplă cu acea anchetă, dacă va avea o finalitate sau dacă, așa cum s-a speculat, este o anchetă pornită pentru a bloca ancheta parlamentară", a mai spus președintele PSD.

Referitor la eventuala prezență a Laurei Codruța Kovesi în fața comisiei parlamentare de anchetă, Dragnea a spus că parlamentarii au la dispoziție atribuții și competențe care să le dea posibilitatea să o convoace. Dragnea a subliniat că parlamentarii din comisia de anchetă cunosc regulamentul și știu cum trebuie să acționeze, dacă cineva ar refuza să se prezinte la audieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri