Ce spune Ludovic Orban despre mitingul diasporei

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban_fb

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că liberalii nu vor face „o mobilizare” pentru mitingul anunțat pentru 10 august, dar că el, personal, îi încurajează pe membrii și simpatizanții partidului să participe.

„Fiind vorba de un miting anti-PSD i-am încurajat pe membrii și simpatizanții PNL să participe la aceste miting”, a declarat jurnaliștilor Ludovic Orban.

Întrebat dacă se poate vorbi de o mobilizare a membrilor PNL, liderul liberal a răspuns că nu. „Nu vom face o mobilizare, dar pot să vă spun că există dorința foarte multor membri de a participa la acest eveniment, care sperăm noi să fie un eveniment de amplitudine, care să arate cu adevărat voința românilor care cei mai mulți dintre ei au fost obligați să plece din România de guvernările PSD”, a mai spus Orban.

Acesta a mai arătat că, personal, se mai gândește dacă va participa la mitingul de pe 10 august.

Pe 23 iulie, Primăria Capitalei a aprobat organizarea protestului românilor din diaspora în 10 august, după întâlnirea dintre Gabriela Firea şi reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Municipalitatea a transmis, printr-un comunicat de presă, că organizarea protestului a fost aprobată, însă pentru desfăşurarea în siguranţă a unui eveniment la care ar urma să participe un număr foarte mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial, respectiv Piaţa Victoriei, să fie extinsă şi cu arterele adiacente, adică pe Bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual, preciza PMB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri