Ce spune Maior despre vizita lui Dragnea la Trump

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu trump fb4

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a fost întrebat de senatoarea liberală Alina Gorghiu ce știe despre „vizita plătită a domnului Dragnea în SUA”.

Privind vizita, nu vă pot da mai multe amănunte. Am informat acasă de ceremonia de învestire a noului președinte că nu sunt invitați, în calitate oficială, lideri reprezentanți ai guvernelor străine”, a răspuns George Maior, miercuri, în timpul audierilor din Comisia de politică externă a Senatului. 

La mai mult de un an de la mult discutata vizită a lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu în Statele Unite, cu ocazia învestirii lui Donald Trump, în 2017, au apărut detalii din culisele acestei deplasări. Publicaţia americană McClatchy a descris legăturile liderului PSD cu un controversat lobbyist american.

La câteva luni după această vizită, firma cu profil militar a lobbyistului care l-a invitat pe Liviu Dragnea la Washington şi-a deschis o filială şi în România.

 În încercarea de a-i face profilul controversatului lobbyist şi om de afaceri american Elliott Broidy, o figură importantă pentru Partidul Republican, publicaţia americană McClatchy descrie relaţia lui cu „personaje controversate din Statele Unite şi din străinătate, care au probleme cu legea”.

Aceşti străini sunt tocmai Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu. Asta pentru că Broidy e cel care i-a invitat pe liderul PSD şi pe fostul premier la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

De la acea vizită, au rămas celebrele fotografii postate de Liviu Dragnea, de la o cină la care a participat şi Donald Trump. Cu această invitaţie, Elliott Broidy urmărea să-şi promoveze compania specializată în servicii high-tech pentru armată, a scris publicația citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri