Ce spune Ponta despre un referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
presedintele klaus iohannis

Victor Ponta și-ar dori un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai. Președintele ProRomânia a spus, luni seară, la Digi24, că alegerile de peste două luni ar trebui să fie în primul rând despre legitimitate. „Eu nu înțeleg, și fac politică de 20 de ani, nu înțeleg cum o persoană condamnată nu poate să fie ministru dar poate să fie președintele Camerei Deputaților”, a adăugat el.

Dacă aș fi, dar nu sunt, în locul domnului Iohannis, aș face, da”, a răspuns Victor Ponta, întrebat despre un posibil referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Alegerile pentru Parlamentul European de anul acesta trebuie să fie mult mai mult decât cei 33 de români. Trebuie să fie despre legitimitate, legitimitatea de a conduce țara. În acest moment, dl. Dragnea spune: eu am luat 46% în 2016, am dreptul să conduc țara. Noi, cei de la ProRomânia, suntem principalul challenger. Cu ceilalți nu se luptă. De ce? Pentru că noi spunem: ăia 46% poate au fost și pentru Ponta, și pentru Tudose. Hai să vedem, iei tot 46%? Bravo! Dar dacă iei 30 sau 25% nu poți să conduci o țară întreagă pe chestia asta”, a spus Victor Ponta, la Jurnalul de seară.

„Probabil dl. Iohannis, pe 26 mai, ca să sporească prezența la vot și ca să vorbească despre legitimitate, întrebarea este următoare: vreți cu penali în funcții publice? Hai să definim, că dacă vorbim de penali, toți cei acuzați... până la urmă și doamna Kovesi e penală, că a fost acuzată. Nu, vorbim despre condamnați”, a adăugat liderul ProRomânia.

„Eu nu înțeleg, și fac politică de 20 de ani, nu înțeleg cum o persoană condamnată nu poate să fie ministru dar poate să fie președintele Camerei Deputaților. N-are sens. Dacă eu nu înțeleg, cu atât mai puțin un român de rând. La președintele României poți să spui până la urmă: dom'le, te aleg oamenii acolo... dar poți să fii al treilea om în stat în felul ăsta? Probabil, nu știu ce va face dl. Iohannis, dar eu cred că 26 mai trebuie să fie un moment în care oamenii trebuie să se exprime asupra legitimității celor care ne conduc. Altfel, că îi ții pe deputați, nici nu mai știu cum, ba se amână votul, guvernezi cu UDMR, Ok, spune-le oamenilor: Eu guvernez cu UDMR! Dar știți, dl. Dragnea e marele patriot, care luptă cu străinii, cu dușmanii. Mă, tu marele patriot și ne vinzi companiile de stat?! Cum vine chestia asta!”, a mai spus fostul premier.

Citește și

Dan Barna: Referendumul pe justiţie este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa

Tăriceanu „contestă vehement” organizarea referendumului „Fără penali” simultan cu alegerile europarlamentare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri