Ce spune primarul Mihai Chirica despre vizita Papei Francisc la Iași

Data publicării:
mihai chirica fb

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri că venirea Papei Francisc în oraş, în cadrul vizitei pe care o Suveranul Pontif va efectua în România în perioada 31 mai-2 iunie, reprezintă un moment istoric atât pentru localnici, dar şi pentru cei care vor veni în pelerinaj pentru a se întâlni cu Sanctitatea Sa.

Este o veste care ne-a luat prin surprindere, în sensul bun al cuvântului. Iaşiul va fi o gazdă primitoare pentru Sanctitatea Sa Papa Francisc. Cu siguranţă pentru Iaşi, ieşeni, pentru toţi românii oriunde s-ar afla ei, este un moment de importanţă istorică. Suntem un popor predominant ortodox, dar în primul rând suntem un popor predominant creştin. Sanctitatea Sa Papa Francisc a reuşit de la preluarea mandatului să se impună ca o altă figură, din punct de vedere ecumenic, dar, mai ales, din punct de vedere moral şi cetăţenesc, ceea ce arată că va reuşi să atragă simpatia din partea dumnealui cu mare uşurinţă”, a afimat primarul Mihai Chirica.

Edilul a salutat decizia Sfântului Scaun privind vizita Papei Francisc la Iaşi şi a anunţat totodată că municipalitatea va sprijini cu toate mijloacele necesare desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment istoric.

Mă bucură enorm că vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc - unul dintre cei mai îndrăgiţi Suverani Pontifi din istorie - la Iaşi s-a confirmat. Îi mulţumesc din suflet Episcopului Diecezei de Iaşi, Petru Gherghel, pentru implicarea sa în reuşita acestui demers. Această vizită reprezintă o onoare atât pentru Iaşi, cât şi pentru întreaga Moldovă. În ultima perioadă am avut anumite discuţii referitoare la modul în care ar trebui găzduit un astfel de eveniment istoric, dar este normal ca Biserica Catolică să se ocupe de pregătirea şi anunţarea acestei vizite. Primăria Municipiului Iaşi va sprijini cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie organizarea în bune condiţii a acestei vizite. Sunt convins că ieşenii vor fi gazde dintre cele mai primitoare pentru zecile de mii, poate sutele de mii de credincioşi care vor dori să ia parte la eveniment”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai - 2 iunie, răspunzând invitaţiei autorităţilor statului român şi Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!". Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri