Video Ce spune purtătoarea de cuvânt a AEP despre buletinele de vot pentru turul II care au fost deja expediate

Data publicării:
autocolant votat

Purtătoarea de cuvânt a Autorităţii Electorale Permanente, Anamaria Revnic Călugăriţa, a declarat, la Digi24, că buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale au fost trimise împreună pentru că aşa prevede legea. „În instrucţiuni e foarte clar specificat că alegătorul trebuie să se asigure că candidatul (sic!) pentru care optează se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la al doilea tur de scrutin”, a precizat purtătoarea de cuvânt a AEP.

„Buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin au fost expediate în acelaşi timp deoarece aşa prevede legea. Şi s-au respectat întocmai dispoziţiile legale. În ceea ce priveşte instrucţiunile care sunt şi în interioriul plicurilor şi care au fost şi popularizate pe facebook prin comunicate de presă, practic prin toate canalele de comunicare, este specificat foarte clar şi e atras atenţia că în cazul celui de-al doilea tur de scrutin, înainte de a aplica timbrul autocolant pe patrulaterul ce conţine candidatul pentru care optaţi, va trebui să vă asiguraţi că acesta participă la cel de-al doilea tur de scrutin.

Aţi răspuns cumva, şi invitaţii dumneavoastră au răspuns deja la această întrebare legată de timp, dacă ar fi fost timp suficient pentru a expedia aceste plicuri abia după ce CCR ar fi decis care sunt cei doi candidaţi care merg în turul al doilea, după ce s-ar fi imprimat toate aceste buletine de vot asta ar fi durat, probabil, cinci-şase zile şi ca să expediezi plicurile mai durează iar trei-patru zile în funcţie de destinaţie, prin urmare, evident că nu exista timp fizic să fie trimise şi înapoi. Tocmai din acest motiv, în instrucţiuni foarte clar specificat că alegătorul trebuie să se asigure că candidatul (sic!) pentru care optează se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la al doilea tur de scrutin”, a declarat purtătoarea de cuvânt a AEP la Digi24.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri