Ce spune secretarul general al PSD despre scrisoarea anti-Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
marian neacsu

Scrisoarea deschisă dată publicităţii miercuri de trei lideri social-democraţi conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă, afirmă secretarul general al PSD, Marian Neacşu.



„Am citit cu atenţie declaraţia comună a colegilor noştri şi am constatat că sunt enunţate o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial şi democratic de luare a deciziilor în partid şi, mai ales, celei de asigurare a continuităţii şi mai ales a coerenţei guvernării. În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizaţiile partidului şi dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Judeţene, astfel încât preşedinţii de organizaţii să participe la Comitetul Executiv Naţional cu un mandat clar din partea membrilor de partid. În felul acesta vom păstra şi unitatea partidului şi guvernarea şi vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor”, a subliniat Marian Neacşu, într-o declaraţie transmisă, miercuri, Agerpres.

Miercuri, a fost făcută publică scrisoarea nemulțumiților din PSD. Paul Stănescu, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu se numără printre semnatarii scrisorii care solicită demisia lui Liviu Dragnea. Scrisoarea arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar. 

În iunie, când Liviu Dragnea era condamnat, în prima instanță, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu, Marian Neacşu susţinea că social-democraţii sunt mai solidari şi uniţi ca oricând alături de Liviu Dragnea, de membrii PSD şi de simpatizanţii lor.

„Încă o etapă din lupta grea, incredibil de grea s-a consumat astăzi, finalizându-se printr-o decizie aberant de nedreaptă! Care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului şi parcă nici măcar cu lupta politică! Nu este o decizie împotriva unui om chiar dacă el e preşedintele partidului, ci împotriva partidului, împotriva milioanelor de oameni care au crezut şi cred în noi şi a milioanelor de români care astăzi o duc mai bine!”, scria Marian Neacşu pe pagina sa de Facebook.

El spunea că PSD este mai solidar şi mai unit alături de Liviu Dragnea şi de „conducerea legitimă a partidului”, dar şi de sutele de mii de membri ai PSD şi milioanele de simpatizanţi.

„Suntem astăzi mai solidari şi mai uniţi decât oricând ! Alături de preşedintele Liviu Dragnea şi alături de conducerea legitimă a partidului ! Alături de sutele de mii de membri ai partidului şi de milioanele de simpatizanţi ! Alături de toţi românii care vor binele acestei ţări ! Cred în puterea noastră de a depăşi orice obstacol ! Pentru că împreună suntem puternici ! Pentru că suntem forţa binelui ! Şi vom rămâne aşa!”, a continuat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri