Ce spune Traian Băsescu despre Sorin Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
basescu fb 18 10 2015 crop

Preşedintele PMP Traian Băsescu spune că propunerea lui Sorin Grindeanu de către PSD şi ALDE pentru postul de premier reprezintă „o eroare politică” întrucât Grindeanu este „o soluţie pe care serviciile secrete o vor”, iar preşedintele Iohannis ar trebui să se hotărască dacă vrea „desereizarea” politicului sau nu.

traian basescu fb

Traian Băsescu a mai spus că nominalizarea lui Sorin Grindeanu ridică suspiciuni serioase din cauza legăturilor sale cu serviciile secrete.

Şi eu am făcut o instituţie de învăţămân superior, am fost ministru în cinci guverne, erau tot soiul de cursuri pe lângă instituţii militare, dar nu m-a tentat niciodată să fac un astfel de curs. Nu am simţit niciodată nevoia să fiu apropiat unor astfel de structuri militarizate. Nu înţeleg de ce oameni tineri precum Grindeanu, care a fost în comisia de supraveghere a SRI, a simţit nevoia să facă cursuri la Academia Naţională de Informaţii, care nu-i şcoală de maiştri şi cam ştiu ce fel de elevi vor să le vină acolo şi ce vor să studieze”, a spus Băsescu adăugând că „de la Academie nu prea ieşi cum ai intrat”,

Fostul şef al statului a adăugat, la un post de televiziune, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ia o decizie, în actualul context, legată de creşterea influenţei SRI asupra mediului politic, Băsescu cerându-i lui Iohannis să înceapă un proces de „desereizare” a ţării.

Preşedintele ar trebui să discute cu cei doi lideri, dar Dragnea i-a împins o soluţie pe care serviciile secrete o vor, o acceptă pentru că a fost ministrul Comunicaţiilor şi a băiatul ăsta a făcut cursuri şi la Academia Naţională de Informaţii. Depinde de decizia preşedintelui dacă vrea desereizarea Guvernului sau nu”, a spus liderul PMP, potrivit News.ro.

Varianta Grindeanu ar reprezenta o cedare a lui Liviu Dragnea în faţa serviciilor secrete. „După o propunere absolut neinspirată, vulnerabilă, acum se pare că vrea să dea satisfacţie: «Bine, mă, vă pun omul. Acum lăsaţi-mă să-mi fac Guvernul!»”, a spus Traian Băsescu.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş, este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri