Sari la conținut

Ceartă politică din cauza lipsei manualelor. Klaus Iohannis îl acuză de cinism pe Victor Ponta

Chiar în ziua în care Victor Ponta era validat oficial de Congresul PSD candidat la preşedinţie, Klaus

„Când dumneavoastră vă lansați cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I și II au rămas fără manuale. (...) Dați dovadă de cinism și lipsă de respect față de milioanele de dascăli, părinți, copii”, i-a reproșat Klaus Iohannis premierului.

Primul răspuns al lui Victor Ponta a fost ironic: „De Spiru Haret sau de Dimitrie bolintineanu manualelele?”.

Şeful guvernului a făcut aluzie la un discurs al lui Klaus Iohannis, în care acesta i-a atribuit greşit lui Dimitrie Bolintineanu un citat din Spiru Haret.

Candidatul ACL la preşedinţie n-a fost mulţumit de răspunsul contracandidatului şi a continuat atacul.

Vă întreb dacă vă amintiți dacă vreodată a existat clasa a I fără manuale? Uite, acum există”, a spus K. Iohannis.

În faţa insistenţelor, premierul a admis că există o problemă.

Pentru clasa 1 și 2 există multe contestații și există o mare bătălie între cei care au pierdut licitațiile și cei care vor să le facă manuale ca în secolul XXI. Dacă există o greșeala de la minister, cu siguranță voi lua măsuri”, a declarat premierul.

În acelaşi timp, Victor Ponta a răspuns şi reproşurilor lui Klaus Iohannis.

Fac un apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copiii, în general, în campania electorală. Cred că folosirea copiilor în acest discurs politic populist este extrem de incorectă denotă o mentalitate de politruc”, a declarat Victor Ponta.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis reclamaţiile mai multor edituri şi a cerut reevaluarea ofertelor.