Cele mai acide replici de la dezbaterea moțiunii de cenzură

Data publicării:
hasotti

Călin Popescu Tăriceanu - preşedintele Senatului: „Am fost stimulat de elocința dnei Gorghiu. (...) Cetățenii v-au acordat votul pentru că erați în cadrul USL. Ați trădat electoratul și nu aveți dreptul să vorbiți de legitimitate. Este pentru prima oară în istoria PNL când partidul este condus de un președinte numit și nu ales. E o mare cinste pe care o aveți”.

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: „Astăzi aş fi preferat un dialog cu primul-ministru încă în funcţie, nu cu berbecele PSD!".

Replicile acide au continuat şi cu alţi protagonişti.

Cristiana Anghel - senator PC: Rușinică, rușinică, vă e frică? Vă e frică! (râsete în sală). Domnilor, tema e foarte serioasă, doar că dvs ați reușit să o duceți în derizoriu și ați transformat-o într-un desen animat. (huiduieli, dar și aplauze în sală). Am adus un cadou. O cutie cu plastilină, mai micuță, pentru PDL revopsit în culorile PNL, să își facă câte guverne vrea! (...) Domnul Iohannis vrea un guvern, guvernul său, nu al României! (...) Domnul Iohannis face ce a făcut și domnul Băsescu. Calcă pe Constituție. Pas cu pas”.

Puiu Hașotti, senator PNL:„Vreau să spun doamnei senator Cristiana Anghel, care a venit cu sacou cu Mickey Mouse, că a uitat să menționeze cea mai înaltă distincție a domnului Klaus Iohannis, cea de președinte ales de poporul român”

Cristiana Anghel: „V-a durut, nu? Tare! Rău! Am venit special îmbrăcată cu acest sacou. Mi l-am cumpărat special. Păi,(...),desene animați ați vrut, desene animate aveți!”

În dispută a intrat şi premierul Victor Ponta.

Victor Ponta: „Cu o singură excepție, v-ați ales lideri cu care vă puteți mândri. Vreau să vă asigur că atunci când nu voi mai fi președintele PSD, că nu voi mai fi la un moment dat, toate funcțiile sunt trecătoare, în niciun caz n-o să votez cu PNL ca să dau jos guvernul PSD, că doar nu sunt prostănac!” (aluzie la Mircea Geoană, la care Ion Iliescu s-a referit cândva cu apelativul „prostănac”).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri