Cele mai scumpe cadouri primite în 2018 de politicieni. Iohannis a primit un ceas în valoare de 180 de mii de lei

Data actualizării: Data publicării:
macron iohannis - presidency
Emmanuel Macron și Klaus Iohannis vor semna declarația la Paris.

Cel mai scump dar primit de Klaus Iohannis anul trecut e un ceas de mână în valoare de aproape 200 de mii de lei. Cadouri, dar nu la fel de scumpe, a primit şi Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinte al Senatului. Cel mai valoros - un set tradiţional coreean de dopuri pentru sticlă de vin, de peste 800 de lei. Acestea sunt decorate cu perle.

În 2018, președintele Klaus Iohannis a primit cadouri de aproape 220 mii de lei. Totul apare în lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol. Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis este un ceas de mână, cu o curea neagră din piele de aligator, este rezistent la apă și ajunge să coste peste 180 mii de lei. Al doilea cel mai scump cadou este o masă de marmură albă, cu blat detaşabil, încrustată cu pietre semipreţioase estimata la 9.300 lei. Preşedintele a primit şi o cutie cu cinci sertare cu imagini din Abu Dhabi şi cristal albastru, trei perechi de butoni din argint realizaţi în Polonia, în valoare de peste 1.200 de lei.

Şi la Senat există o listă de 20 de cadouri. Se ridică la o valoare de aproape 5.400 de lei. Dar nu toate au fost primite de preşedintele Senatului. Cel mai valoros bun primit anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu este un set tradiţional coreean de dopuri pentru sticlă de vin, decorat cu bucăţi fine de perlă, de la preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea. Acest set este estimat la 800 lei. Pe lista darurilor apar şi o broderie aurită, înrămată, decorată cu sculptură din lemn, estimată la 600 lei, de la preşedintele Serbiei şi o bombonieră din porţelan, estimată la mai bine de 400 lei.

Cadourile pot rămâne în patrimoniul instituţiilor, dar pot fi luate acasă de primii 2 oameni în stat dacă valoarea lor nu depăşeşte 200 de euro. Dacă sunt mai scumpe, Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu vor plăti diferenţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri