Ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov se amână. Preşedinţia reproşează premierului că nu a ajuns la festivitate

Data publicării:
scaun gol

Președintele pare deranjat că premierul și-a anulat participarea cu doar 10 minute înainte de ceremonie: „Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române”, anunță un comunicat al Administrației prezidențiale.

„Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget”, precizează Administrația prezidențială. 

Conform imaginilor transmise în direct de Digi24, la ora 18.06 premierul își încheiase discursul la Reuniunea diplomației, a luat loc în prezidiu pentru câteva minute, după care s-a ridicat să plece.

Darius Vâlcov se afla deja la Palatul Cotroceni, dar nu a intrat în sala de festivități.

Președintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat al Bugetului.

Darius Vâlcov a intrat în politica mare propulsat de Traian Băsescu acum 10 ani, când preşedinte al Partidului Democrat, Traian Băsescu a lansat o generaţie de tineri politicieni. Cunoscut ca primar PDL, Darius Vâlcov a ajuns acum în PSD. A condus primăria din Slatina, unde a fost ales şi reales cu sprijinul lui Traian Băsescu, sub sigla PDL. În 2012, când PDL a pierdut puterea, Darius Vâlcov a trecut la PSD. A pierdut Primăria, dar a ajuns senator şi acum fusese propus ministru delegat pentru Buget.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri