Noii miniștri de la Dezvoltare și Transporturi au depus jurământul. Dăncilă nu a participat la ceremonie

Data actualizării: Data publicării:
razvan-cuc-klaus-iohannis-juramant-iunie-2017-presidency

Social-democraţii Daniel Suciu şi Răzvan Cuc au depus vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, respectiv ministru al Transporturilor, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Răzvan Cuc redevine ministru al transporturilor. Foto: presidency.ro

 

Ceremonia a fost una scurtă, iar şeful statului nu a transmis niciun mesaj. Administraţia Prezidenţială a anunţat că Iohannis va face declaraţii de presă la ora 11:30.

Premierul Viorica Dăncilă nu a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, deoarece a plecat într-o deplasare la Madrid, a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 


Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului va avea loc vineri, 22 februarie a.c., ora 10:30, la Palatul Cotroceni”, se arată într-un anunț al Administrației Prezidențiale.

Daniel Suciu și Răzvan Cuc au fost propuşi marţi de Comitetul Executiv al PSD pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor.

Acesta din urmă redevine ministru al transporturilor, pentru a treia oară. Cuc a fost învestit pentru prima oară în această funcţie la 4 ianuarie 2017. La 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moţiune de cenzură.

El a fost propus, la 28 iunie 2017, ministru al Transporturilor în guvernul Mihai Tudose, fiind învestit în funcţie la 29 iunie 2017. A deţinut acest portofoliu până la 12 octombrie 2017, fiind remaniat de PSD.

Citește și

Cine e Daniel Suciu, propus de conducerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării

Cine este Răzvan Cuc, propus de conducerea PSD pentru portofoliul Transporturilor

Băsescu: Iohannis îl poate respinge pe „nefericitul Cuc” pentru că în 2017 a semnat revocarea lui pentru incompetenţă

Asociaţia Pro Infrastructură, despre nominalizarea lui Răzvan Cuc la Transporturi: „O ciorbă proastă reîncălzită”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri