Cererea lui K. Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea, respinsă de instanţă

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca lipsită de interes cererea de suspendare a raportului de evaluare întocmit de ANI prin care agenţia constata starea de incompatibilitate în cazul primarului din Sibiu”, a spus Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, citat de Mediafax.

Cosmin Muntean a precizat că primarul Sibiului a atacat în instanţă raportul ANI din luna aprilie a acestui an, prin care agenţia constata starea sa de incompatibilitate, iar în acest dosar edilul a solicitat atât anularea raportului ANI, cât şi suspendarea acestuia.

Klaus Ioannis nu a fost prezent la termenul de miercuri de la Curtea de Apel Alba Iulia.

În 24 aprilie, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia ANI în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Klaus Iohannis este prim-vicepreşedinte al PNL şi exercită al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu.

Citiți și:

ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

42 de aleși locali, incompatibili. ANI îi acuză că au făcut parte din adunările acționarilor unor companii locale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri