Cetățenii Republicii Moldova au stat la coadă să voteze deputații români pentru Parlamentul European

Data publicării:
moldoveni coada vot

România a organizat opt secţii de votare în Republica Moldova. Patru dintre cele opt centre se află la Chişinău, dintre care două la secţia consulară, unul la sediul Ambasadei şi unul la sediul Institutului Cultural Român.

Potrivit corespondentului Publika TV, la ora 15.00, la secția de vota deschisă la consulatul României din strada Grigore Ureche se formase o coadă de zeci de metri.

Pe listele partidelor româneşti pentru europarlamentare se află şi 11 candidaţi moldoveni.

Candidaţii născuţi în Republica Moldova sunt Veaceslav Şaramet (Alianţa PSD-UNPR-PC), Ana Guţu (PNL), Alexadru Leşco şi Mircea Lupan (PMP), Victor Ciumac (Noua Republică), Lucia Kurduza (PNŢCD), Gheorghe Triboi şi Alexandru Strâmbeanu (Forţa Civică), Alecu Reniţă, Andrei Dumbrăveanu (Partidul Verde), relatează Mediafax.

Faţă de alegerile europarlamentare din 2009, când în Republica Moldova au fost organizate patru secţii de vot, toate la Chişinău, pentru scrutinul de duminică numărul a fost dublat. Pe lângă cele patru secţii din capitala R. Moldova - una la Ambasadă, două la Consulat şi una la ICR -, vor mai funcţiona alte patru: la Cahul, Ungheni şi două la Bălţi.

Moldovenii cu dublă cetățenie au votat pentru un parlament european care să susțină integrarea Republicii Moldova și reformele în justiție și cultură, știind că pot conta pe sprijinul în acest sens al europarlamentarilor români, indiferent de familia politică din care fac parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri