CEx la PSD după rezultatul dezastruos de la alegerile prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
psd
Foto: InquamPhotos

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi, e la ora 18:30, la sediul formaţiunii din Kiseleff, pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile prezidenţiale. Viorica Dăncilă ar urma să îşi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al PSD la această şedinţa.

Această întâlnire vine după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis. Liderul social-democrat, Viorica Dăncilă, a anunţat încă de duminică seară că va fi făcută o analiză a rezultatului obţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, menţionând că deşi unii îi cer demisia, nu va face acest gest.

Peste 30 de lideri de organizații județene au fost luni seara în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament. Liderii au fost convocați pentru o discuție informală înaintea ședinței CEx programată marți. Înainte de întâlnirea cu baronii partidului, Marcel Ciolacu a mers acasă la Viorica Dăncilă pentru a discuta cu aceasta varianta retragerii sale din funcția de președinte al PSD. Conform unor surse, liderii județeni au fost informați de Marcel Ciolacu că Dăncilă a acceptat să demisioneze mâine în CEx.

După discuțiile de luni seara între Marcel Ciolacu și peste 30 de lideri din teritoriu, s-a ajuns la concluzia că întreaga conducere PSD trebuie înlăturată și înlocuită cu o conducere colectivă, cu Ciolacu ocupând funcția de președinte interimar până la Congres. Pentru a putea fi impusă conducerea colectivă este nevoie de demisia sau demiterea secretarului general și a președintelui executiv, posturi ocupate de Mihai Fifor și de Eugen Teodorovici. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri