Chiul în masă, la Senat

Data publicării:
senat 2

Mai puţin de jumătate din cei 167 de senatori au răspuns „prezent” astăzi în plen. Ca să se ţină şedinţa, ar fi trebuit să fie în sală cel puţin 85. Au fost doar 79. Senatorii au insistat totuşi, au strigat de două ori catalogul, dar degeaba!

Dumitru Oprea, senator PNL: „Eu credeam că liderul de grup de la PSD o să vină și o să spună că au fost prea obosiți după legatul ieri de bănci”.

Mihai Fifor, senator PSD: „Nu suntem deloc obosiți. Probabil dumneavoastră ati răcit rău ieri în ploaie, încercând să asigurați ce ați numit un miting. Astea sunt efectele răcelii de toamnă”.

Cam atât a durat şedinţa Senatului, cu sala pe jumătate goală. La final, vina a fost pasată de la un partid la altul.

Ilie Năstase, senator UNPR: „Colegii mei au venit. Cei din UNPR, așă că de ceilalți nu comentez, că nu mă interesează.

Petru Frătean, senator PSD: „Au fost absenți și de la PSD sau UNPR, dar să nu uităm că sunt ședințe de Guvern. Sunt foarte mulți membri ai Guvernului. Din păcate, PNL-ul și UDMR -ul astăzi nu au venit la muncă. Este absolut regretabil”.

Ioan Chelaru, senator PSD: „Nu e neapărat o practică. Constatăm o dificultate în a avea plenul în cvorum în ultima zi de ședință. Este un ecou a ce s-a întâmplat ieri. Colegii liberali sunt supărați ca probabil moțiunea. Nu a trecut și atunci astăzi s-au prezentat mai puțini”.

Mario Oprea, senator PNL: „Data trecută au lipsit de la PSD, data viitoare iarăși poate vor lipsi de la PSD. Problema este generală. E o exagerare că s-a lipsit mai mult dintr-o parte”.

Senatorii se întâlnesc în plen de trei ori pe săptămână, însă miercuri, în ultima zi de plen din săptămână, mulţi pleacă deja în circumscripţiile electorale. Unii aleşi spun că în şedinţa conducerii Senatului de săptămâna viitoare se va discuta şi despre eventuale măsuri pentru limitarea absenteismului. 

Explicațiile senatorului PSD Mihai Fifor, lider de grup, la Digi24:

Explicațiile senatorului PNL, Ion Popa, lider de grup, la Digi24:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri