Chiul în masă la Senat. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum

Data publicării:
sala senat goala sedinta mediafax

Senatorii au revenit la vechea meteahnă – chiulul. La ora 10.00, în sala de plen era doar un singur parlamentar care vorbea la telefon.

Senatorii deciseseră anterior să lucreze în plen şi în ziua de miercuri, având în vedere numărul mare de proiecte de acte normative care trebuie să fie dezbătute şi votate.

Pe ordinea de zi erau 46 de proiecte. Printre cele mai importante erau cel prin care se interzice exploatarea gazelor de şist, cel privind instituirea zilei primarului sau cel care prevedea obligaţia la nivel de primărie, de a se planta câte un pom după fiecare naştere înregistrată.

Pentru ca cvorumul să fie îndeplinit pentru ca o şedinţă a Senatului să aibă loc, în sală trebuiau să fie 88 de senatori. După apelul nominal, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Nicolae Moga (PSD), a constatat că în sală se aflau numai 75 de senatori, insuficient pentru ca Senatul să lucreze în plen.

Moga a afirmat că, atât timp cât el prezidează lucrările Senatului, nu acceptă "tertipuri".

"Am înţeles că este aglomeraţie în trafic, multe am înţeles, dar eu vă spun că, atât timp cât o să fiu preşedintele de şedinţă, nu accept să nu fie cvorum sau alte tertipuri, motiv pentru care suspend şedinţa de astăzi din lipsă de cvorum. (...) Domnul coleg Roşca Stănescu, care a propus şedinţa de astăzi, nu este prezent. Nici data trecută nu a fost, nici de data asta", a mai spus Nicolae Moga.

Liberalul Sorin Roşca Stănescu se consideră ofensat de colegul de la PSD şi spune că a lipsit pentru că a fost trimis de Parlament la Conferinţa pentru Orientul Mijlociu şi Uniunea Europeană.

„În timp ce eu, în numele Parlamentului, participam la această Conferinţă Internaţională, senatorul Nicolae Moga de la PSD făcea declaraţii insultătoare la adresa mea (...) Aştept cu nerăbdare scuzele colegului”, a transmis Roşca Stănescu, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri