Cină cu preşedintele: Traian Băsescu a petrecut la Ciurila în compania lui Emil Boc, a Elenei Udrea şi a aleşilor locali PDL

Data publicării:
basse

Preşedintele Traian Băsescu şi-a petrecut ultima seară din vizita de la Cluj la un restaurant din comuna Ciurila, unde s-a întâlnit cu mai mulţi primari şi aleşi locali democrat-liberali din judeţ. La întâlnire au mai participat Elena Udrea şi primarul Emil Boc, proaspăt înscris în Fundaţia Mişcarea Populară.

Însoţit de primarul Emil Boc, şeful statului a plecat la un restaurant din comuna clujeană Ciurila, aflat la 15 kilometri de Cluj-Napoca. După sosirea preşedintelui, care a rămas în local timp de mai bine de trei ore, nimeni nu a mai avut voie să intre în restaurant. El a părăsit restaurantul la care a petrecut până după miezul nopţii fără să facă nici un fel de declaraţie.

Duminică, primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, având intenţia declarată de a contribui la unificarea dreptei.

Fundaţia Mişcarea Populară, lansată de consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu şi prezidată de profesorul Marian Preda, are un alt statut decât Partidul Mişcarea Populară, condus de Eugen Tomac, care s-a desprins din Fundaţie şi s-a înregistrat oficial la 29 ianuarie.

Ca urmare, Emil Boc nu trebuie să renunţe la mandatul de primar, aşa cum prevede legea, în cazul în care un edil părăseşte partidul din partea căruia a candidat. Boc a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca în iunie 2012 pe listele PDL şi a condus această formaţiune timp de şapte ani. Totuşi, o eventuală excludere a sa din PDL i-ar permite să îşi păstreze mandatul de primar şi să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Este puţin probabil totuşi ca PDL să ia o astfel de decizie deocamdată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri