Cine decide cum și când se fac remanierile? Florin Cîțu: Există un singur premier, iar el este cel care face această evaluare

Data publicării:
florin citu tine in mana un document in sedinta de guvern.
Premierul Florin Cîțu a explicat cine decide cum și când se fac remanierile. Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre modul și când se vor face eventuale schimbări de miniștri în guvern, în contextul moțiunii simple împotriva lui Vlad Voiculescu, moțiune despre care a spus de altfel că nu va trece. Astfel, o primă evaluare va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

„Nu are cum să treacă o moțiune la vot”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă îl va schimba pe Vlad Voiculescu, dacă moțiunea simplă de care este vizat va fi adoptată de Parlament.

„Suntem în altă logică decât cea a anilor precedenți”, a completat el.

Întrebat dacă o decizie de remaniere trebuie luată în coaliția de guvernare sau în guvern, premierul a răspuns: „De ce să vorbim de remaniere când lucrurile merg foarte bine?”

„Aici cred că lucrurile sunt foarte simple, în Legea bugetului voi încerca să introduc acești indicatori, aceste ținte intermediare, în vară, premierul evaluează... pentru că avem un singur premier, evaluează performanța miniștrilor și execuția bugetară și apoi luăm decizii”, a precizat Cîțu.

Întrebat de ce a spus că există un singur premier, el a răspuns: „Am spus: premierul, este un singur premier, care face această evaluare”.

„Se pot face evaluări în coaliție, dar deciziile de a vedea evoluția sau execuția bugetară se face de către prim-ministru. Execuția bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie la coaliție sau... Ar fi frumos să-mi dați voi să răspund la o singură întrebare până la capăt și apoi să-mi puuneți o altă întrebare”, a adăugat, iritat, Florin Cîțu.

„Revin, evaluările se fac foarte simplu: avem execuția bugetară, care este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost execuția până la jumătatea anului și vom lua decizii. Unele decizii vor fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuția. Dacă vedem o execuție foarte proastă, s-ar putea să avem nevoie de un alt expert în acel moment. Dar așa se lucrează peste tot în lume, inclusiv în sectorul privat”, a completat prim-ministrul.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri