Cine este mai puternic în PSD, Grindeanu sau Dragnea? Răspunsul premierului

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu

Există dispute tot mai serioase între premier şi liderul majorităţii parlamentare, s-a scris în ultima vreme în presa de la Bucureşti, iar realitatea este că Liviu Dragnea s-a arătat în câteva rânduri iritat de unele inţiative guvernamentale, dar şi de unii membri ai Cabinetului. Într-o intervenţie pentru Agerpres, Sorin Grindeanu a expus propria sa variantă asupra relaţiei pe care o are cu Liviu Dragnea.

dragnea grindeanu
Foto: Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu susţine că el şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmăresc în continuare aceleaşi obiective, respectiv îndeplinirea promisiunilor făcute la preluarea guvernării. Scurtul interviu acordat de şeful Guvernului agenţiei Agerpres vine într-un context în care mai multe articole de presă acreditau, pe surse, ideea unei răciri puternice a relaţiilor dintre Grindeanu şi Dragnea, care ar putea culmina chiar cu îndepărtarea din funcţie a premierului. Totodată, în mai multe ocazii, Liviu Dragnea şi-a manifestat nemulţumirea faţă de unele acţiuni ale Guvernului şi în special a unor miniştri din actualul Cabinet.

„În PSD există un preşedinte, pe numele lui, Liviu Dragnea. La Palatul Victoria există un prim-ministru, Sorin Grindeanu. Nu se pune în forma asta problema. E iarăşi o întrebare care tot revine. Să ştiţi că, contrar a ceea ce poate e obişnuită România, poate sunt obişnuiţi românii şi au fost obişnuiţi în aceşti ani, ca tot timpul să existe discuţii de multe ori între preşedintele în funcţie şi primul ministru... avem cazuri, Traian Băsescu-Călin Popescu Tăriceanu, lucrurile nu stau aşa. Stau în cu totul alte coordonate. Şi eu şi preşedintele partidului din care fac parte ne dorim un lucru: ceea ce am spus că trebuie să face, să face, pentru asta ne-au votat oamenii, nu cine are chei sau nu are. Iar la mine, apropo de chestiunea asta, e uşa tot timpul deschisă şi asta o ştiu cu toţi, că vorbim de primari, că vorbim de preşedinţi de consiliu judeţean sau de deputaţi sau de senatori. Deci nu-i nevoie de cheie. Şi eu cred că în acelaşi mod e şi la Parlament, dar chiar ţin să subliniez lucrul ăsta. Nu se aleargă pe culoare diferite sau nu aleargă pe culoare diferite primul-ministru și președintele PSD, Liviu Dragnea. Pe amândoi, și asta v-o spun eu ca prim-ministru, ne interesează să facem ceea ce am spus că avem de făcut în acești patru ani”, a declarat Sorin Grindeanu la Agerpres, răspunzând astfel întrebării reporterului – cine este mai puternic în PSD, dumneavoastră sau Liviu Dragnea?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri