Cine este noul ministru al Energiei

Data actualizării: Data publicării:
anton anton2

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că, în urma demisiei lui Toma Petcu, Ministerul Energiei va fi preluat de Anton Anton. Deputat ALDE de București, acesta a mai fost ministru al Educației, în 2008, timp de câteva luni, în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Anton_Anton cdep.ro
Sursă foto: cdep.ro

Născut pe 22 decembrie 1949, Anton Anton este fiul lui Ioan M. Anton, fost rector al Institutului Politehnic din Timișoara și fost membru al Comitetului Central al PCR.

Anton a absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timişoara, facultatea de Mecanică, a fost bursier Fullbright-Hayes al Universității Johns Hopkins din Baltimore, iar în 1986 a obținut titlul de doctor la Institutul de Construcții București, cu teza „Cercetări asupra mişcării de translaţie a ferofluidelor în absenţa şi în prezenţa unui câmp magnetic exterior".

Are șapte cărți publicate din care una a fost premiată de Academia Română cu premiul Anghel Saligny în 2002.

În anul 1995, a intrat în PNL, iar în 2005 a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării. Pe 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcția de ministru al Educației și Cercetării, iar președintele de atunci, Traian Băsescu, a acceptat numirea sa în funcție.

Potrivit ultimei declarații de avere depuse, în iunie 2017, Anton Anton deține, împreună cu familia, o casă în Voluntari, un apartament în Timișoara și o casă în Alba Iulia. De asemenea, deputatul ALDE are două autoturisme, aproape 200.000 de lei și 17.000 de euro în conturi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri