Cine îl va înlocui pe Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării. Victor Ponta: „O să fie un coleg de-al nostru”

Data publicării:
ponta dragnea FB

Aflat la Roma şi la Vatican, Klaus Iohannis n-a avut timp să discute cu premierul despre cine ar putea să îi ia locul lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Probabil astăzi sau cel târziu luni vom avea o discuţie pe această temă. Însă retragerea din Guvern mi se pare un răspuns adecvat la condamnare”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful Guvernului susţine că, deocamdată, n-are un nume pentru şefia ministerul Dezvoltării Regionale, iar Liviu Dragnea va avea un rol important în stabilirea unui succesor.

O sa discut cu Liviu, care știe cel mai bine toate proiectele pe care le avem. O să fie un coleg de-al nostru, pe care îl stabilim împreună”, a declarat premierul Victor Ponta.

Conform unor surse politice, şefia Ministerului Dezvoltării ar putea fi ocupată interimar fie de Victor Ponta, fie de ministrul Muncii, Rovana Plumb. O altă variantă e cea în care Rovana Plumb şi-ar părăsi ministerul pentru a-l înlocui pe Liviu Dragnea. Însă în cărţi ar mai putea fi şi un secretar de stat din ministerul Dezvoltării.

Cât priveşte condamnare lui Liviu Dragnea pentru campania de la referendumul din 2012, Victor Ponta critică atitudinea liberalilor, care i-au cerut imediat demisia din Guvern. Premierul le aminteşte că, în acea perioadă, PNL era alături de PSD, sub sigla USL.

Vineri, Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi a anunţat că va renunţa şi la mandatul de preşedinte executiv al PSD, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-l condamna, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri