Cine sunt „revoluționarii” care l-au apărat pe Liviu Dragnea la ICCJ

Data actualizării: Data publicării:
dragnea bodyguarzi inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Reluarea procesului „DGASPC” al lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 3 octombrie, a fost cu scandal. Un grup de oameni l-a apostrofat pe liderul PSD și i-a arătat cătușele. După patru ore în instanța supremă, Liviu Dragnea a ieșit flancat de mai mulți bodyguarzi.

dragnea bodyguarzi inquam ganea
Cei doi bodyguarzi apar în stânga lui Liviu Dragnea. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea a stat aproximativ patru ore la instanța supremă, unde s-a reluat de la zero procesul în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. La ieșire a fost întâmpinat de mai mulți „susținători” aduși de Codrin Ștefănescu. 

Secretarul general adjunct al PSD a spus despre aceștia că sunt „pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei”. „Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanţi de profesie şi, la partid fiind, am luat câțiva colegi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea”, a precizat el.

Dragnea s-a arătat deranjat de întrebările jurnaliștilor în legătură cu bodyguarzii. Liderul PSD i-a acuzat pe unii ziariști de minciună și a insistat că nu a chemat pe nimeni să-l susțină. Cum puteți să mințiți în felul ăsta? N-am chemat pe nimeni. Nu ştiu cine sunt. Eu am stat în instanţă. Nu ştiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineaţă. Nu pot să plec din cauza dumneavoastră”, a spus Liviu Dragnea.

Însă cine sunt bodyguarzii care l-au apărat pe Liviu Dragnea? Potrivit fotografiilor postate chiar de ei pe Facebook, cei doi sunt apropiați ai familiei Năstase. De altfel, la un termen la fostului premier Adrian Năstase, în 2012, cei doi au apărut alături de Dana Năstase și fiul ei Andrei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi se numesc Bogdan Cristache și Costel Axinte. Inițial, au circulat informații că ar fi din clanul Duduianu, însă Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, a negat informația pentru Info Sud-Est, fiind prieten cu aceștia.

Bogdan Cristache, cel care i-a deschis drumul lui Liviu Dragnea, lucrează ca director la firma de pază Cosepa Security, firmă aflată în insolvență dar care activează pe piață.

Costel Axinte este fost bodyguard la localul Bonton Palace, deținut de Andrei Năstase și Horia Constantinescu.

„Îi cunosc pe amândoi! Axinte a lucrat la noi (Bonton Palace, n.red.) în trecut, iar acum știu că lucrează la o firmă de pază. Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu! Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane, n.red.) Așa cum am mai spus și în trecut, îmi asum prietenii, trecutul, prezentul și sigur viitorul!”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful OPC Constanța este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, iar unul dintre copiii lui Horia Constantinescu a fost botezat de fiul fostului premier. El este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, cei doi sunt pasionați de lupte și ridicarea greutăților și nu sunt interlopi și nu au cazier. Constantinescu a mai spus că Bogdan Cristache și Costel Axinte au mers la ICCJ „din simpatie pentru PSD”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri