Cine vor fi purtătorii de cuvânt pe durata preşedinţiei Consiliului UE

Data publicării:
doris mircea mae ro

Directorul general în Ministerul Afacerilor Externe Doris Mircea şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, au fost desemnaţi purtători de cuvânt pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, anunță un comunicat Guvernului.

nelu barbu purtator de cuvant guvern_govro
Foto: gov.ro

Doris Mircea este diplomat de carieră cu rang de ministru plenipotenţiar, coordonator al Direcţiei Comunicare, Promovare şi Organizare din cadrul Unităţii pentru Pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE a MAE, potrivit comunicatului citat de Agerpres. Din 2002 a activat în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE de la Bruxelles, ca purtător de cuvânt, responsabil pentru afaceri culturale, educaţie, cercetare, diplomaţie publică şi strategia de comunicare. În 2008 a revenit în ţară la conducerea Direcţiei Comunicare, fiind numită, în 2010, purtător de cuvânt al MAE. Este doctor în sociologie (tema comunicarea în diplomaţie) şi a absolvit Master of Arts in International Politics la ULB, Bruxelles.

Nelu Barbu este consilier de stat al prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului începând cu februarie 2018. Nelu Barbu are o experienţă de 15 ani în mass-media şi comunicare publică, precizează comunicatul amintit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri