Ciolacu: Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită în România

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe stradă, cu mască, în București.
Foto: Profimedia Images

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu consideră necesară prelungirea stării de alertă în contextul pandemiei de Covid-19 în România.

„Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar stare de alertă pe pandemie părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta însă a spus că nu a discutat despre acest lucru cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și nici cu premierul Nicolae Ciucă.

„Când eram în opoziție tot timpul am comentat că eram tot timpul defazați de restul Europei. Cred că trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei.

Avem o imunitate, pentru că ne-am îmbolnăvit, pe care cred că o depășim pe restul Europei. La București cred că s-a depășit deja 85% și știți foarte bine că am fost unul dintre cei mai mari susținători ai vaccinării și cred că cu cel puțin o doză ar trebui să se vaccineze. Asta este realitatea, nu că este un succes imunizarea prin boală”, a spus liderul PSD.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, luni, că România a trecut cu bine peste valul cinci al pandemiei și că în acest moment „nu ne punem problema unui val șase”. Ministrul a mai spus că vor fi luate treptat măsuri de relaxare, prima măsură fiind renunțarea la mască în exterior. „Îmi doresc să avem sărbătorile de Paște fără restricții în România”, a mai spus ministrul.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a prezentat, luni, câteva măsuri propuse de social democrați în criza facturilor la energie. Ciolacu spune că acestea vor fi prezentate marți, în ședința Coaliției. De asemenea, liderul PSD a vorbit despre declararea stării de urgență în energie, „în cazul în care nu găsim o soluţie în zona de energie”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri