Video Ciolacu, după demisia lui Dîncu: Am crezut că s-a depășit momentul

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu mirat
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat luni după demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării. „Am crezut că s-a depășit momentul”, a declarat liderul social-democrat, făcând referire la controversa creată de declarațiile lui Dîncu despre o eventuală negociere a Ucrainei cu Rusia. Întrebat dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a spus că „este posibil orice”.

„Am crezut că s-a depășit momentul și s-au adus explicațiile la acea declarație. Orice conflict la un moment dat se închide cu o negociere, o înțelegere. Domnul Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu care ar fi cedat de Ucraina”, a declarat luni, la prânz, șeful PSD.

Întrebat cine ar urma să preia atribuțiile Ministerului Apărării, Ciolacu a răspuns: „Această decizie o să o iau cu colegii mei, avem astăzi ședință la 18:00. Domnul premier cred că e cel mai bine să preia atribuțiile de la minister. Conform legii sunt acele 45 de zile. Cred că e o decizie pe care o să iau împreună cu colegii mei. Azi avem BPN şi pe urmă o să avem un Consiliu Naţional pentru a lua decizia. Nu vreau să înaintez nume, până nu discut cu colegii mei ”.

El a adăugat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Apărare, interimar.

„Am avut o discuţie cu premierul şi i-am spus că ţinând cont de experienţa dumnealui în zona de Apărare ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Minister. Cred că atâta timp cât domnul premier va prelua interimatul, nu este nicio problemă”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, președintele PSD a răspuns: „Nu am avut discuţiii în ultima perioada. Presupun că dacă e nevoie de un contract instituţional sau să avem o discuţie, atunci o să o avem”.

Întrebat, totodată, dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a replicat: „Este posibil orice”.

Vasile Dîncu și-a dat demisia, luni dimineața, din funcția de ministru al Apărării. ”Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri