Ciolacu: Îi mulţumesc preşedintei Parlamentului European pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la spaţiul Schengen

Data publicării:
Marcel Ciolacu, poză lângă Roberta Metsola
Marcel Ciolacu și Roberta Metsola la Parlamentul European. Foto: Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după întâlnirea la Bruxelles cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, că aceasta sprijină România în vederea aderării la spaţiul Schengen, menţionând că ţara noastră a demonstrat „suplimentar” că îndeplineşte „de facto” toate condiţiile pentru a fi acceptată.

„Îi mulţumesc preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la spaţiul Schengen. Modul în care autorităţile române au gestionat situaţia de la graniţa de Est a Uniunii Europene, în contextul actualelor tensiuni regionale, demonstrează suplimentar faptul că Romania îndeplineşte, de facto, toate condiţiile pentru a fi acceptată în spaţiul Schengen”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a menţionat că România doreşte o nouă rezoluţie care să susţină acest demers la nivel european şi care să fie votată pe parcursul următoarei preşedinţii a Consiliului UE.

„Ne bazăm pe sprijinul preşedintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a transmis Ciolacu şi pe Twitter.

Liderul PSD a arătat şi că a propus un nou format de dezbatere a preşedinţilor parlamentelor naţionale, incluzând Ucraina şi Republica Moldova.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a efectuat, joi, o vizită la Bruxelles.

Cu acest prilej, el a avut întâlniri cu preşedinta Camerei Deputaţilor - Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministru al Economiei şi al Muncii, precum şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a avut şi o intervenţie în cadrul întâlnirii cu liderii PES.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri