Ciolacu: Iulian Iancu este propunerea PSD pentru a fi membru ANRE. Nu am știință că ar fi lucrat pentru un stat străin

Data publicării:
iulian iancu
Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat, miercuri, că fostul deputat Iulian Iancu, care a fost validat în Parlament pentru un post de membru neexecutiv la ANRE, este un „specialist în energie” și nu cunoaște „dacă ar fi lucrat sau că lucrează pentru un stat străin”

„Iulian Iancu este propunerea PSD pentru un post de membru neexecutiv la ANRE. Este susținută de mine, ținând cont că este un specialist în domeniu.

Nu am știință în acest moment că există vreo problemă în ceea ce-l privește pe domnul Iulian Iancu, că ar fi lucrat sau că lucrează pentru un stat străin. Este un specialist pe energie”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat de reporteri despre ceea ce a spus președintele Klaus Iohannis în august 2019, anume că Iulian Iancu „periclitează” parteneriatele strategice ale României, în momentul propunerii sale ca vicepremier.

Iulian Iancu, fost deputat PSD, validat de comisiile parlamentare ca membru în Comitetul de Reglementare din ANRE

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie. S-au înregistrat 6 voturi „împotrivă”, potrivit Agerpres.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

Comisiile de specialitate au respins celelalte candidaturi depuse pentru această funcţie. Astfel, Florin Munteanu, propus de USR, a obţinut 28 voturi „împotrivă” şi 6 voturi „pentru”, Scarlat Iriza - 27 de voturi „împotrivă” şi 6 abţineri şi Florin Victorel Rădoi - 28 voturi „împotrivă” şi 10 abţineri.

În 3 mai, Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, după demisia lui Alexandru Stănescu.

În 3 martie, Stănescu a anunţat că demisionează, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită „întreaga” implicare.

Ulterior, în 16 martie, Curtea Constituţională a României a decis, după ce fusese sesizată de USR, că a fost neconstituţională numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, fusese propus de social-democraţi ca membru în acest comitet.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri