Congresul PSD ar putea avea loc pe 29 februarie. Ciolacu: Săptămâna viitoare anunț dacă voi candida la șefia PSD

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu-firea-conferinta-psd-inquam-ganea (2)
Președintele PSD Marcel Ciolacu și Gabriela Firea. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat că luni, PSD va decide data pentru Congresul partidului, după consultările cu membrii organizației naționale. Liderul social democrat a mai afirmat că tot în cursul săptămânii viitoare va lua o decizie în privința candidaturii pentru șefia PSD.

„Am un defect. Nu pot să fiu mincinos. Am aflat de propunerea pe care avea să o facă doamna Firea acum câteva minute în birou. Este normal că mă o onorează și mă obligă. E este normal să încep să discut cu colegii mei și să luăm o decizie. Vreau luni să decidem data Congresului. Nu aș fi candidat fără susținerea celei mai puternice organizații. Era exclusă oricum orice candidatură la orice Congres dacă nu aveam susținerea voastră”, a transmis Marcel Ciolacu, duminică, în cadrul conferinței PSD București.

Liderul interimar al PSD a mai precizat că în cursul săptămânii va lua o decizie în privința candidaturii la șefia PSD în cadrul Congresului.

„Nu vreau să fac aceleași greșeli pe care le-au făcut alții. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunț dacă voi întra în aceasta cursa. Vreau sa găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât în următoarele doua bătălii electorale PSD nu sa între în turul doi, ci să câștige alegerile”, a mai spus Ciolacu, potrivit Mediafax.

Firea îi solicită lui Ciolacu să organizeze Congresul PSD pe 29 februarie: Amânarea ne face rău

Gabriela Firea a solicitat organizației Naționale PSD, reprezentată de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, să stabilească data Congresului Partidului Social Democrat pe 29 februarie. Totodată, primarul Capitalei a cerut celor prezenți la conferință să-l susțină pe Ciolacu la șefia PSD.

„Consider că amânarea sine die a unui Congres ne face rău. Să propunem organizației Naționale a PSD să stabilim o dată certă pentru Congres. Sunteți de acord să propunem conducerii naționale a PSD data, care a mai fost vehiculată în spațiul public, data de 29 februarie pentru organizarea Congresului PSD?”, a întrebat Gabriela Firea, duminică, în cadrul conferinței PSD București.

Membrii filialei PSD București prezenți în sală au aprobat propunerea Gabrielei Firea

„Vă propun, dragi colegi, ca astăzi în cadrul să-l susținem pe domnul Marcel Ciolacu în funcția de președinte al Partidului Social Democrat”, a mai adăugat Gabriela Firea.

În cadrul Conferinței PSD București urmează să fie stabilită delegația care va participa la Congresul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri