Ciolacu: Norma de hrană pentru pacienții din spitale trebuie mărită de la 11 la 20 de lei. Nu este un moft sau o pomană

Data publicării:
asistente pe hol in spital
Pentru cele trei mese ale unui pacient statul acordă doar 11 lei pe zi. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat miercuri că trebuie mărită norma de hrană pentru pacienţii din spitale de la 11 lei la 20 de lei, pentru că o impune piaţa şi nu este „un moft sau o pomană”.

„Mai e problema cu norma de hrană (în spitale - n.r.). S-au scumpit toate produsele alimentare, e normal să mărim norma de hrană de la 11 lei la 20 de lei pentru pacienţi”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat de când ar putea fi mărită această normă de hrană, acesta a precizat: „Am vorbit cu domnul ministru Rafila, dânsul va prezenta şi ministrului de Finanţe şi premierului, e în derulare, s-ar putea ca săptămâna asta, săptămâna viitoare să rezolve această problemă, pentru că o impune piaţa, nu este un moft sau o pomană, dimpotrivă, e un lucru pe care trebuie să îl regleze Guvernul”.

Cu o zi în urmă, managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler a declarat la Digi24 că este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine din suma de 11 lei.

„Trei mese pe zi cu aceste sume sunt extrem de dificil de asigurat”, a spus medicul.

Mahler a explicat că mic dejunul este extrem de redus, pentru că toate produsele sunt scumpe: „Putem asigura ceaiul, dar laptele e costisitor pentru meniul de spital. Toate produsele sunt scumpe, untul, ouăle”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri