Ciolacu: Nu dorim taxe noi sau măriri de taxe și impozite, mai ales într-o perioadă de criză. Trebuie să avem un sistem fiscal european

Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că guvernul nu are în vedere introducerea unor taxe noi sau măriri de taxe și impozite. „Nimeni nu a plecat de la această idee”, a spus președintele PSD. Ciolacu spune însă că e nevoie de un sistem fiscal european, „adaptat pe provocări, astfel încât prin deducerile fiscale să ducem către servicii cât mai mulți bani”.

„Toate știrile s-au dus că dorim taxe noi și măriri de taxe. Fals. Nimeni nu a plecat de la această idee. Dorim o modernizare a societății românești. Trebuie să avem un sistem fiscal european, nord-atlantic, adaptat pe provocări, astfel încât prin deducerile fiscale să ducem către servicii cât mai mulți bani. Știm, o economie bazată pe servicii și revine cât mai repede. Trebuie să ne așezăm la masă cu toții. Nu trebuie să decidă oamenii politic, sau o coaliție într-un birou”, a spus Ciolacu, în cadrul evenimentului „Ziua Întreprinzătorilor”, la Galați.

Președintele PSD spune că discuțiile despre impozitul progresiv și modificarea codului fiscal sunt o provocare pentru „un dialog în spațiul public cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri”.

„Eu am vrut să provoc un dialog în spațiul public cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri pentru că de această dată trebuie să avem o perspectivă pe termen mediu și lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare și să fie mereu pompierul de serviciu după aventuri ale unor guverne nepregătie și nerealiste. Eu nu pot să vin cu un slogan „domne, trebuie să ținem cota unică”, fără să explicăm de ce, care sunt avantajele, de ce avem un handicap față de alte state ale UE”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta susține că nu vor fi mărite taxele și impozitele, mai ales într-o perioadă de criză. 

„Suntem pe ultima sută de metri pentru a intra în OCDE. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu experiența dumneavoastră de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să stricăm prin știri că dorește cineva să mărească taxe sau impozite. Nu dorește nimeni, mai ales într-o perioadă de criză, e o filozofie simplă a economiei”, a declarat liderul PSD.

„În zona euro va exista o recesiune”, spune Marcel Ciolacu, care susține că ar putea fi o oportunitate pentru România revenire în țară a românilor care lucrează în străinătate.

„Avem o creștere a inflației, dar pentru prima oară nu avem o creștere a șomajului, ceea ce este îmbucurător”, a mai spus liderul PSD.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri