Ciolacu: Nu mă bag în actul de guvernare, nu mă duc la Guvern să fac numiri. Ce spune liderul PSD despre funcția lui Marian Neașcu

Data actualizării: Data publicării:
marian neacsu la dna
Marian Neacșu are susținerea PSD pentru funcția de secretar general al Guvernului, în ciuda condamnării penale pe care o are Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că are o relaţie instituţională foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă și susține că nu va interveni în actul de guvernare și nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, pentru că nu este „vreun tâlhar”, ci este un om serios și eficient.

„Avem (n.r. - cu premierul) o relaţie instituţională foarte bună, ne punctăm pe lucrurile esenţiale, eu nu mă bag în actul de guvernare. (...) Eu nu sunt preşedintele PSD care mă duc la Guvern să fac numiri sau să încurc lucrurile. Comunic cu miniştrii PSD, am vorbit cu domnul Stănescu, stăm de două zile la sediu, am vorbit cu fiecare ministru, pentru că trebuie să ne pregătim şedinţa de coaliţie, să ştim cu ce mergem şi abordăm problemele în coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

El a spus că Sorin Grindeanu, în calitatea sa de vicepremier, este cel care coordonează dialogul direct cu miniștrii din Guvern.

Citiți și: Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîțu să înțeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR. E creată împreună cu PSD

În ceea ce privește propunerea - controversată - ca Marian Neacșu să fie numit secretar general al Guvernului, în condițiile în care a avut o condamnare penală, Marcel Ciolacu consideră că este importantă „speța” în care a fost condamnat. „A avut nişte probleme, ca să lămurim, a avut fata angajată la cabinetul parlamentar timp de patru luni. Mă refer la speţă, pentru că contează foarte mult dacă ai fost un hoţ şi ai dat oamenilor în cap cu bâta şi ai fost vreun tâlhar sau ai fost vreun corupt. E o speţă. Sau ai avut un... nu știu, m-am uitat și eu, în tribunal cred că au fost vreo 40 de cazuri în perioada în care a fost și dl. Neacșu condamnat, sunt vreo trei condamnaţi şi alţi 37 necondamnaţi, pe aceeaşi speţă”, a arătat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD nu se vulnerabilizează dacă menține propunerea lui Marian Neacșu, Marcel Ciolacu a spus că nu, pentru că Marian Neacșu este un om serios și trebuie să fie eficient. „Cred că românii așteaptă de la politicieni să fie eficienți și mai puțin să discutăm. Repet, nu vorbesc de un corupt”, a subliniat liderul PSD.

Și în urmă cu câteva zile Marcel Ciolacu spunea că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu pentru funcția de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului că social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacșu pentru conflict de interese e „depăşită juridic” și nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri